Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rada: Trnava mohla mať úspechy roky. Škoda, že sa to rozprášilo

Na Trnavu spomína v tom najlepšom. Keď mu je ťažko, pustí si na mobile videá ďakovačiek s fanúšikmi Spartaka. No mrzí ho, že tak ako bola jazda "andelov" intenzívna, bola i krátka.

01.07.2019 17:12
Jakub Rada, Tomislav Tomič Foto: ,
Jakub Rada (vľavo) bojuje za Trnavu počas úspešnej jesene 2018 v pohárovej Európe.
debata (3)

"Tím, ktorý v sezóne 2017/18 vyhral Fortuna ligu a následne ‚urobil Európu‘, mohol pár rokov pokojne zbierať ďalšie úspechy, keby nebolo došlo k viacerým zimným zmenám,“ vravel pre ProFutbal 32-ročný stredopoliar Jakub Rada.

Dvojnásobný český reprezentant pôsobil pred príchodom na Štadión Antona Malatinského v FK Mladá Boleslav. No predtým si obliekal i dres Slovana Bratislava či materskej Sparty Praha.

V Trnave po majstrovskej sezóne nahradil Rakúšana Yasina Pehlivana a rýchlo zapadol do dobre fungujúceho tímu. Spartak šliapal aj po odchode majstrovského trénera Nestora El Maestra a Čech Radosla Látal priviedol klub do skupinovej fázy Európskej ligy.

„Všetko okolo Európskej ligy mi utkvelo v pamäti. Trnavská kulisa prekonala všetky moje očakávania, bol to nesmierny hukot. V Trnave som zažil najkrajšie zápasy kariéry,“ priznáva Rada.

Obhajoba ligového titulu Trnave nevychádzala. Podpísal sa pod to nahustený program v pohárových súťažiach, no aj šumy o konci vedenia na čele s majiteľom Spartaka Vladimírom Poórom.

„Zrazu tu bola veľká neistota. My – hráči – sme mali veľmi málo informácií. Vedeli sme len to, čo sa vyskytlo v médiách. Kto povie, že atmosféru v kabíne to nenarušilo, klame. Neraz prichádzali veľmi negatívne informácie, ako bude klub fungovať a vyzerať ďalej.“

Rada tvrdí, že „hlavy hráčov neboli čisté, každý riešil odchod z klubu“. Trnavu chcel opustiť aj zraneniami prenasledovaný stredopoliar, no iný angažmán si v zime nedohodol.

Odišiel až v lete 2019, pokračovať v kariére bude v pražskom Bohemianse. S krásnymi spomienkami na červeno-čierny dres Spartaka. Hoci, mohli byť i krajšie a bohatšie.

Jakub Rada v súboji s bývalým špílmachrom Nitry... Foto: SITA, Martin Havran
Tomáš Kóňa, Jakub Rada Jakub Rada v súboji s bývalým špílmachrom Nitry Tomášom Kóňom.

„Za rok v Trnave som toho veľa spoznal. Na jeseň sme mali vybudovaný silný tím plný slovenských hráčov. Behom krátkej chvíle sa to však celé rozprášilo. Dnes je Trnava na nepoznanie a je to škoda. Je mi to trošku ľúto,“ dodáva Rada.

Trnava odohrala jar v krízovom režime. Klub bol na predaj. Napriek tomu sa dokázal zachrániť v najvyššej súťaži a dokonca získal Slovenský pohár. Nadviazať na úspešné obdobie majú teraz za úlohu noví majitelia – rodina Drobných. Kedy sa vráti do Trnavy futbalová radosť?

TV Pravda: Je zavedenie VAR-u finančné náročné? Koľko percent rozhodcovských chýb vie tento systém odhaliť? Aj na to odpovedá Marián Ružbarský, predseda komisie rozhodcov SFZ.

Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Bohemians Praha #Jakub Rada