Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar zatvoril dvere iným klubom. Pokračuje v Slovane

Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar predĺžil kontrakt s majstrom Fortuna ligy do roku 2023.

28.06.2019 14:16 , aktualizované: 15:04
Andraž Šporar Foto: ,
Útočník Slovana Andraž Šporar počas zápasu proti Trnave.
debata

Jeden z dvoch držiteľov rekordu pre najlepšieho strelca Fortuna ligy sa rozhodol pomôcť Slovanu v Lige majstrov a pokračovať v bratislavskom tíme. Informuje o tom klubový web.

Útočník Slovana vyrovnal strelecký rekord našej najvyššej súťaže, keď v uplynulej sezóne strelil vo všetkých súťažiach 35 gólov.

Klub chce vstúpiť do novej sezóny v najsilnejšom možnom zložení. Preto sa snaží udržať majstrovský káder pokope a doplniť ho prípadne o nejaké posily. Nový kontrakt pre najlepšieho strelca bol prioritou.

„Práve Andraž Šporar patril k hráčom, o ktorých prejavili viaceré zahraničné kluby naozaj enormný záujem. Dnes však môžeme oficiálne potvrdiť, že náš najlepší strelec začne novú sezónu v belasom a pevne verím, že nám svojimi gólmi pomôže v náročných zápasoch, ktoré nás čakajú.

S Andražom sme podpísali nový kontrakt a jeho služby sme si poistili až do roka 2023. Naším zámerom je začať novú sezónu a boje v Lige majstrov v najsilnejšom možnom zložení. Preto som rád, že Andraž zostáva s nami,“ vyhlásil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Hoci záujem prejavili viaceré európske kluby, Šporar sa rozhodol zostať. Vedenie si bránilo bombardéra zubami-nechtami. Horúcim letným špekuláciám o budúcnosti kanoniera je nateraz koniec.

Andraž Šporar zo Slovana sa teší z gólu. Foto: SITA, Martin Medňanský
Andraž Šporar Andraž Šporar zo Slovana sa teší z gólu.

Kmotrík: Hráči sú v Slovane spokojní

„Stojí nás naozaj nemalé úsilie, aby sme majstrovský káder udržali pokope. V prípade Andraža Šporara sme mali na stole také ponuky, že v prípade realizácie transferu by to bol jednoznačne najväčší prestup zo Slovenska v histórii. Aj z tohto dôvodu to bolo veľmi náročné rozhodovanie, ale prevládla motivácia a túžba po úspechu v európskej súťaži.

Udržanie kľúčových hráčov považujem za nevyhnutný predpoklad na to, aby sme mohli povedať, že sme v rámci prípravy na Európu urobili maximum,“ doplnil Ivan Kmotrík ml.

Kmotrík ml. je spokojný, že v tíme je dobrá atmosféra a všetci sa tešia na tréningy i zápasy. Mužstvo má vytvorené dobré podmienky, a tak nie sú závažné dôvody na to, aby ich niekto opustil.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

„Hráči sú v Slovane spokojní a nezbláznia sa, ak príde nejaká ponuka zo zahraničia. Veľkú úlohu určite zohral aj prechod na Tehelné pole, kde celé mužstvo cíti veľkú podporu našich priaznivcov, hráči skrátka chcú naďalej bojovať za Slovan. Teším sa z tejto skutočnosti a verím, že v novej sezóne budeme spoločne úspešní,“ doplnil.

O spokojnosti hovoril aj samotný Šporar, ktorý je rád, že došlo k predĺženiu spolupráce „Podpis novej zmluvy pre mňa znamená, že som v klube veľmi spokojný a koncentrujem sa jedine na Slovan. Aj ja som vnímal letné prestupové špekulácie, ale napokon som predĺžil zmluvu so Slovanom, čím som dal jasne najavo, že chcem hrať za tento klub.

Vážim si aj podporu fanúšikov, viacerí ma v posledných dňoch kontaktovali a priali si, aby som nosil belasý dres aj v novej sezóne. Teším sa na to, čo nás v novom ročníku čaká. Už v nedeľu hráme dôležitý zápas, ktorý chceme vyhrať, a potom už naplno preladíme na prvý zápas v kvalifikácii Ligy majstrov.

Myslím si, že máme veľmi kvalitný tím, ktorý môže byť v novej sezóne úspešný. Verím, že spolu s fanúšikmi zažijeme veľa ďalších pekných okamihov na Tehelnom poli,“ vyhlásil.

Dvadsaťpäťročný útočník prišiel do Slovana Bratislava v januári 2018 zo švajčiarskeho Bazileja. Odohral 53 súťažných zápasov, v ktorých sa celkom 41-krát strelecky presadil. Prispel k zisku Slovenského pohára 2018, keď vo finálovom súboji s Ružomberkom otvoril skóre stretnutia.

V sezóne 2018/19 s 29 ligovými gólmi vyrovnal doterajší rekord Róberta Semeníka z ročníka 1995/96 a tiež výrazne prispel k majstrovskému titulu. Stal sa najlepším strelcom Fortuna ligy a taktiež bol vyhlásený za najlepšieho hráča celej uplynulej sezóny našej najvyššej súťaže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Andraž Šporar