Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad je blízko k Fortuna lige. Tréner Petruš krotí eufóriu: Je to 51:49 pre nás

Futbalisti AS Trenčín musia riešiť komplikovanú situáciu. V prvom barážovom stretnutí nenadviazali na posledné dva zápasy zo záveru najvyššej súťaže a v boji o udržanie sa podľahli v Poprade na ihrisku druhého tímu druhej ligy (0:2).

29.05.2019 22:35
Peter Kleščík, Stanislav Šesták Foto: ,
Vymenené úlohy. Obranca Peter Kleščík prihráva cez brániaceho útočníka Popradu Stanislava Šestáka.
debata (1)

Popradský tréner Marek Petruš bol po prvom zápase spokojný, ale držal sa pri zemi. „Vyhrali sme len jednu bitku, vojnu ešte nie. Sme len po prvom polčase. Ten sme zvládli. Vyšiel nám tak, ako sme si predstavovali. Hráči odviedli na ihrisku svoje maximum.“

Trenčiansky tréner Ivan Galád ocenil výkon súpera: „Domáci vyhrali zaslúžene, hrali pekný futbal, ale ešte sme len v polovici cesty. Čaká nás zápas, na ktorý sa budeme usilovať dobre pripraviť a otočiť vývoj.“

AS Trenčín, dvojnásobný majster z nedávneho obdobia (2015 a 2016), mohol prehrať i vyšším rozdielom. Dvojgólová strata nie je rozhodujúca, ale musí podať podstatne lepší výkon.

Domáci sa ujali vedenia už v 11. minúte, keď skóre otvoril Pajer, prvoligista nedokázal na tento vývoj odpovedať a po necelej hodine opäť inkasoval. Zvýšil tradičný strelec Popradčanov, bývalý úspešný reprezentant Šesták (v druhej lige skóroval 18-krát). Okrem toho domáci po Luberdovej hlavičke trafili brvno.

Poprad nepustil favorita do väčších šancí, preč sú časy, keď sa Trenčania presadzovali útočnou hrou. Petruš bol spokojný, že jeho tím neinkasoval a vyzdvihol defenzívu svojich zverencov.

"Bol to poctivý prístup všetkých desiatich hráčov v obrannej fáze hry. Od Stana Šestáka vpredu až po posledného hráča. Každý si plnil povinnosti, ktoré sme si dali na taktickej porade a bolo to aj vidno.

Chvalabohu, že sa Trenčín nedostal do nebezpečných situácií. S defenzívou som bol maximálne spokojný a aj s tým, že sme doma neinkasovali."

Odveta sa uskutoční najbližšiu sobotu, Trenčania si zvolili za domáce prostredie tentoraz Žilinu, kde v úvode sezóny odohrali zápasy v Európskej lige. V domácej súťaži boli doma na Myjave.

Popradský tréner verí, že aj v odvete jeho tím podá dobrý výkon. „Naplno sa koncentrujeme na sobotu a verím, že v odvete budeme ešte lepší ako doma.“

Ako vidí postupové šance? „Stále sú rovnaké: 50:50.“ Ale vzápätí to upresnil. „Je to 51:49 v náš prospech.“

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #baráž #Fortuna liga #FK Poprad #o udržanie