Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbrane neskladáme, tvrdí Šesták pred barážou s Trenčínom

Popradským futbalistom finiš v druholigovej súťaži nevyšiel. Ešte v záverečnom kole siahali na priamy postup, ale doma nezvládli stretnutie s Petržalkou a podľahli jej 0:1.

28.05.2019 10:00
debata
Stanislav Šesták (vpravo) v drese Popradu počas... Foto: SITA, Radoslav Maťaš
Stanislav Šesták Stanislav Šesták (vpravo) v drese Popradu počas prvého semifinále Slovnaft Cupu proti Skalici.

Teraz ich čaká reparát. V prvom barážovom súboji o postup do najvyššej súťaže hostia AS Trenčín. Zápas sa začína o 19.00, odveta bude v sobotu v Žiline.

Favoritom baráže je skúsenejší prvoligista, ktorý ešte v úvode tohto ročníka bojoval v predkolách Európskej ligy, no potom prišla katastrofálna séria. V závere nadstavby v dvoch zápasoch neinkasoval (zdolal Podbrezovú 4:0 a uplynulý piatok remizoval v Trnave 0:0) a ak by si udržal čisté konto aj do tretice v Poprade, bol by to dobrý základ pred odvetou.

„Sezóna sa pre všetky ligové tímy skončila, pre nás sa začína,“ vyhlásil po zápase v Trnave Ivan Galád, ktorý je už štvrtým trénerom na trenčianskej lavičke v tejto sezóne. „Na barážové zápasy sa musíme veľmi dôsledne pripraviť. V Trnave sme mali náznaky zlepšenia, ale nepriniesli nám tri body. Máme ešte niekoľko dní, aby sme boli opäť lepší a baráž zvládli.“

Popradský tréner Marek Petruš tvrdí, že jeho tím môže len prekvapiť. „Proti Trenčínu musíme určite podať lepší výkon ako proti Petržalke. Hrať lepšie v defenzíve, lebo vieme o kvalite súpera v útoku,“ pripomenul na klubovej stránke.

Doplnila ho najvýraznejšia osobnosť popradského klubu, bývalý úspešný reprezentant Stanislav Šesták. „Musíme zabojovať, ale zápas si aj užiť. Zbrane neskladáme, Trenčín bol dlhý čas v kríze, je favorit, on musí tvoriť, my môžeme hrať zo zabezpečenej obrany,“ zdôraznil najlepší strelec tímu, ktorý v uplynulej druholigovej sezóne skóroval 18-krát.

TV Pravda: Andraž Šporar je najväčšou hviezdou slovenskej ligy. A od uplynulého víkendu aj spoludržiteľom rekordu v počte nastrieľaných gólov. Pozrite si video
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták #FK Poprad