Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chceli byť deviati, sú vo FL. Pohronie nemá hviezdy, no mladých poctivcov

„Postup beriem ako malý zázrak. Pred sezónou sme si stanovili cieľ skončiť do 9. miesta a pozerali sme sa skôr na opačnú stranu tabuľky. Teraz sme na prvom mieste a postúpili sme do Fortuna ligy," opísal rozprávku Pohronia jeho kapitán Lukáš Pellegríni.

26.05.2019 10:52
FK Pohronie Foto:
Radosť futbalistov FK Pohronie z postupu do Fortuna ligy.
debata (2)

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa v sobotu dosiahol historický postup do najvyššej futbalovej súťaže. Celú sezónu sa pohyboval na vrchných priečkach, no do posledného kola mu hrozila baráž proti silnému Trenčínu.

Pohronie tam napokon odsunulo Poprad, ktorý nezvládol záverečné 30. kolo II. ligy s Petržalkou. Pohronie oslavovalo v Šamoríne po jednoznačnom víťazstve 3:0.

"Stále si myslím, že snívam. Budem potrebovať aspoň týždeň, aby som sa spamätal,“ vravel pre ProFutbal Pellegríni – jeden z najskúsenejších hráčov tímu.

Najvyššiu súťaž v minulosti kopal za Myjavu, no v návrat do Fortuna ligy už ani nedúfal.

„Neveril som tomu, ani som si nepomyslel, že sa to ešte môže stať. Aj keď je pravda, že sme mali nastavený náročnejší tréningový proces, makali sme viac ako iné mužstvá, letnú prípravu začali oveľa skôr. Boh nám požehnal a môžeme potvrdiť, že zázraky sa dejú.“

Pohronie by v prípadnej baráži nemohlo počítať s viacerými mladíkmi, ktorí majú v tom termíne školské povinnosti.

„Zapli sme aj kvôli nim," vravel Pellegríni a dodal: „My nemáme mužstvo poskladané z hviezd, ale z poctivých a mladých chlapcov, ktorí sa posúvali stále dopredu. Poprad mal skôr hráčov ligovej úrovne ako Šesták, Kukoľ či Zošák.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #postup #Fortuna liga #II. liga #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa #Lukáš Pellegríni