Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar rekord neprekonal. Sklamaný? Nie, Semeník mi môže poďakovať

„Otázky na rekord sa ťahali asi desať zápasov. V tom poslednom som ho vyrovnal a je to skvelé," odmietol Andraž Šporar otázky novinárov, či je sklamaný, že neprekonal bradatý rekord Róberta Semeníka.

25.05.2019 09:39
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar oslavuje gól, ktorým v historickej tabuľke strelcov vyrovnal najlepšieho Róberta Semeníka.
debata
Bývalý dlhoročný strelec Košíc či Banskej Bystrice v sezóne 1995/96 nasúkal 29 gólov v jednej sezóne. Útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar zaznamenal v poslednom kole fortunaligového ročníka 2018/19 proti Seredi jeden zásah a rekord „len“ vyrovnal.

Slovinského zakončovateľa nemrzí, že gólovú bilanciu nezaokrúhlil.

„Podarilo sa vsietiť naozaj veľa gólov a som z toho šťastný. Nie sklamaný, že som ich nedal tridsať. Dvadsaťtri rokov sa k tomuto rekordu nikto ani len nepriblížil. Nemám byť prečo smutný. Nie je také ľahké skórovať ako si ľudia myslia,“ cituje Šporara portál ProFutbal.

Tréner „belasých“ Martin Ševela v ostatných týždňoch viackrát avizoval ambíciu pomôcť Šporarovi prekonať dlhoročný rekord Semeníka. Slovinec však ani v 32. kole nehral na vlastné tričko s cieľom zapísať sa do histórie.

„Uvedomoval som si, že som blízko rekordu a môžem ešte raz skórovať, ale ani dnes a ani predtým to nebol môj cieľ. Chcel som hrať hlavne tímovo,“ pokračoval Šporar. A reagoval aj na otázky, či bol v kontakte s Róbertom Semeníkom.

„Obidvaja sme spokojní. Dlho nebol nik blízko rekordu a aj ja, aj ‚mistr‘ Semeník sme určite spokojní. Teraz máme dvoch rekordérov. Ak teda chce, nech mi zavolá a poďakuje, že som ho neprekonal," zažartoval 25-ročný slovinský reprezentant.
Slovan Bratislava oslavuje titul Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Slovan Bratislava oslavuje majstrovský titul vo...

Šporar i celý Slovan majú za sebou úspešnú sezónu. „Ak sa na to pozriete, Slovan dlhé roky nebol majster. My sme to teraz zvládli spečatiť šesť alebo sedem kôl pred koncom sezóny. Z pohľadu všetkých hráčov je za nami perfektná sezóna.

Bratislava potrebuje úspechy, musí každý rok získavať titul. Slovan je top klub na Slovensku, donedávna mu chýbal štadión i poháre. Verme, že belasí sú na správnej ceste,“ dodal Šporar.

Niekdajšieho strelca Olimpije Ľubľana, FC Bazilej či Bielefeldu nečaká v lete dlhý odpočinok. Po majstrovských oslavách má v programe reprezentačné povinnosti, sedem dní voľna a návrat do Bratislavy na štart prípravy na novú sezónu.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #majster #titul #Fortuna liga #Andraž Šporar