Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bašty sa rúcajú. Postúpiť môže Pohronie i Poprad

V druhej futbalovej lige sa bude bojovať o prvenstvo, ktoré zabezpečuje priamy postup, do posledných minút sobotňajšieho záverečného kola.

24.05.2019 12:00
FUTBAL: Skalica - Poprad Foto: ,
Momentka zo zápasu Skalica - Poprad (apríl 2017).
debata

V druhej futbalovej lige sa bude bojovať o prvenstvo, ktoré zabezpečuje priamy postup, do posledných minút sobotňajšieho záverečného kola.

Súperia oň dva tímy. Pohronie Žiar nad Hronom Horná Ždaňa vedie pred Popradom len vďaka lepšiemu skóre, obaja získali po 58 bodov. Vzájomné súboje úspešnejšieho neurčia, Pohronie doma zdolalo Porad 2:1 a v odvete vyhrali rovnakým skóre Popradčania.

Rozhodne, kto bude mať zajtra večer v tabuľke viac bodov, prípadne lepšie skóre. Líder sa predstaví v Šamoríne, Poprad hostí Petržalku.

"Pohronie musí zvíťaziť v Šamoríne, čo nebude mať jednoduché. Samozrejme, ani my doma s Petržalkou to nebudeme mať ľahké. Najdôležitejšie je získať tri body. Aj keď vo futbale je všetko možné, vo vyrovnanej druhej lige ťažko predpokladať, že by sa zrodilo vysoké víťazstvo. Tam hore je to už rozhodnuté a my sa to dozvieme v sobotu večer,“ vyjadril sa na klubovej stránke popradský tréner Marek Petruš.

Aj ten, kto obsadí druhú priečku, môže postúpiť, lebo ho čaká dvojzápasová baráž s predposledným tímom prvej ligy. Obe mužstvá cítia historickú šancu, pretože ani jedno sa tak vysoko ešte nikdy nedostalo.

Pred rozhodujúcim dňom potvrdzujú vysoké ambície a tiež trend posilňovania zástupcov menších klubov z vidieka na úkor reprezentantov z veľkých a tradičných futbalových miest.

Už je isté, že z druhej ligy vypadnú dve kedysi známe a silné značky, ktoré prežívajú ťažké ekonomické a výkonnostné obdobie. Tatran Prešov a Inter Bratislava budú hrať v nasledujúcej sezóne v tretej lige.

Otázkou je, kde sa zastaví prešovský pád. Pred dvoma rokmi sa Tatran ako nováčik zachránil v prvej lige (11.), vlani tesne vypadol a v tomto ročníku nezvládol ani nižšiu súťaž.

Smutný je aj príbeh Interu. Päť rokov sa šplhal krok za krokom stále vyššie, o to ťažšie je sklamanie a tvrdší pád v tejto sezóne. V tretej lige skončil pred štyrmi rokmi šiesty, o rok neskôr druhý a o ďalší postúpil.

Vlani si vybojoval v druholigovej súťaži 8. miesto, skončil pred Pohroním, získal 41 bodov. Teraz ich má o 12 menej a čaká ho opäť bratislavská skupina III. ligy.

Keď k tomu prirátame, že Lokomotíva Košice v druholigovej súťaži len o vlások unikla zostupu (v zime jej dokonca hrozil krach), Banská Bystrica do postupového súperenia vôbec nezasiahla a ďalší košický tím FC odohral sezónu v tretej lige, návrat bývalých bášt medzi slovenskú elitu je stále v nedohľadne.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #II. liga #FK Poprad #FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa