Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korunovácia majstra. Slovan dostane trofej a Vittek sa rozlúči

Róbert Vittek opäť trénuje so Slovanom Bratislava. V stredu dal v tréningovom zápase dva góly.

24.05.2019 09:00
FUTBAL: Stretnutie ŠK Slovan a Róberta Vittek Foto: ,
Róbert Vittek a viceprezident Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. na tlačovke pred zápasom so Sereďou.
debata

Mužstvo ho po roku prijalo dobre. „Schuti som si zahral,“ vyhlásil útočník.

Stále aktuálny strelecký rekordér reprezentácie, v drese ktorej dal 23 gólov, sa dnes večer rozlúči s profesionálnou kariérou.

Posledný raz nastúpi vo farbách klubu, v ktorom vyrastal a odohral najviac sezón. „Verím, že na zápas príde čo najviac fanúšikov, teším sa na každého z nich,“ vraví 37-ročný Vittek.

Zatiaľ nie je jasné, aký priestor dostane v zápase. V Slovane strelil dovedna 99 gólov a má šancu túto cifru zaokrúhliť. Tomu sa nebráni, ale dodáva:

„Symbolika tohto zápasu je v inom, teším sa, že mám možnosť ešte si zahrať na novom štadióne v ligovom stretnutí. Musím sa priznať, že s niečím takým som už nerátal.“

Slovan privíta nováčika zo Serede a zápas bude mať slávnostný tón. Po ňom si belasí prevezmú trofej za deviaty titul v ére samostatnosti.

O strelecký rekord sa pokúsi kanonier Andraž Šporar, ktorý dal doteraz 28 gólov. Držiteľ rekordu Róbert Semeník skóroval pred vyše 20 rokmi 29-krát.

„Dúfam, že rekord padne. Keď som už strelil toľko gólov, azda jeden alebo dva ešte pridám,“ vyjadril sa slovinský reprezentant.

V skupine o záchranu sa bude na dvoch štadiónoch ešte bojovať o to, kto nastúpi v baráži s druhým tímom druholigovej súťaže. Bude to jeden z dvojice Zlaté Moravce-Vráble alebo Trenčín.

V lepšej pozícii je ViOn, ktorý má situáciu vo vlastných rukách. Získal o bod viac ako Trenčania a v prípade, že zdolá na svojom štadióne Nitru, vyhne sa boju o záchranu.

Trenčanov čaká náročná úloha. Musia v Trnave vyhrať, ale nemusí im to stačiť. Ak nebudú naplno bodovať, 10. miesto si udržia Zlaté Moravce-Vráble – aj v prípade prehry s Nitrou.

Piatkový program 10. kola nadstavby

skupina o titul: 19.00 Dunajská Streda – Michalovce, Slovan – Sereď, Žilina – Ružomberok, skupina o udržanie sa: 19.00 Trnava – Trenčín, Zlaté Moravce-Vráble – Nitra, Podbrezová – Senica

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Robert Vittek #Fortuna liga