Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín môže poslať Podbrezovú do druhej ligy

V najvyššej futbalovej súťaži zostali nezodpovedané ešte dve otázky, ale už dnes môžu byť definitívne vyriešené.

18.05.2019 08:00
trenčín Zlaté Moravce-Vráble Foto: ,
Trenčan Hamza Čatakovič a Denis Duga z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v súboji o loptu.
debata

Zatiaľ nie je známe meno tretieho tímu, ktorý získa miestenku v Európskej lige. Rozhoduje sa medzi Ružomberkom a Žilinou. Ružomberčania majú situáciu vo svojich rukách, ak dnes vyhrajú nad Dunajskou Stredou, bez ohľadu na ďalšie výsledky si zahrajú v predkole európskej súťaže.

Ak by dnešný súboj s DAC nezvládli, môžu si skomplikovať situáciu, pretože v poslednom kole sa najbližší piatok predstavia na žilinskom ihrisku…

Ružomberku sa proti DAC nedarí, nezdolal ho už dva roky, sedem ligových zápasov za sebou. V tomto ročníku sa zrodili dve remízy a jedno víťazstvo tímu zo Žitného ostrova. Ružomberčania nestrelili svojmu súperovi v dvoch uplynulých domácich súbojoch ani gól (0:1 a 0:4).

Tretie miesto si však môžu udržať aj po ďalšej prehre, ak Žilina nevyhrá v Nitre nad Sereďou. MŠK sa v lige trápi, naposledy podľahol v Bratislave 2:6 a bola to jeho šiesta prehra za sebou.

„Musíme sa zlepšiť v dôraze a efektivite. Každý by mal začať od seba. V dvoch posledných zápasoch sa pokúsime urobiť maximum,“ tvrdí žilinský kapitán Michal Škvarka.

Rozhodnutie môže padnúť aj v dolnej skupine, kde sa stretnú dva posledné tímy tabuľky. Na Myjave privíta Trenčín poslednú Podbrezovú a v prípade, že vyhrá, jeho súper definitívne opustí súťaž.

V tejto sezóne ho však Trenčania ešte nezdolali a v troch zápasoch mu strelili len gól. Ak sa v tomto zápase zrodí remíza alebo víťazstvo hostí, meno zostupujúceho bude známe až po poslednom kole.

Desiatym Zlatým Moravciam-Vrábľom už priamy zostup nehrozí, ale môžu ešte padnúť na predposledné miesto a potom ich bude čakať súboj o udržanie sa v baráži s druhým tímom II. ligy.

Program 9. kola nadstavby

Dnes – skupina o titul: 17.00 Michalovce – Slovan, Ružomberok – Dunajská Streda, Sereď – Žilina. O udržanie sa: 17.00 Nitra – Trnava, Trenčín – Podbrezová (Orange sport), Senica – Zlaté Moravce-Vráble

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Fortuna liga