Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záchrana po najhoršom výkone. Väčšina Seničanov sú cudzinci, je to náročné

Senici spadol obrovský kameň zo srdca. Klub zo Záhoria si šiestimi výhrami po sebe zaistil účasť aj v nasledujúcej sezóne Fortuna ligy.

13.05.2019 12:48
Senica, DAC Dunajská Streda Foto: ,
Futbalisti Senice cez víkend oslávili záchranu vo Fortuna lige.
debata

Definitívu tohto úspechu spečatili v 8. kole nadstavbovej časti v skupine o udržanie, keď v sobotu vyhrali na ihrisku FC Nitra 3:2. Zverenci portugalského trénera Ricarda Chéua majú aktuálne na konte 34 bodov a za žiadnych okolností už nemôžu zostúpiť do nižšej súťaže.

„Vyhrali sme šesť zápasov po sebe. Boli sme pod obrovským tlakom, pracovali sme tvrdo a zaslúžili sme si to. Milujem tento kolektív, sme šťastní, čo sa nám podarilo dosiahnuť pre tento tím,“ priznal po spomenutom stretnutí jeden z najaktívnejších hráčov Senice Sofian El Moudane podľa klubového webu.

Senica si paradoxne vybojovala záchranu v zápase, v ktorom nepodala dobrý výkon, čo zdôraznil aj samotný lodivod klubu.

„Nebol to náš najlepší zápas, zrejme išlo o najhorší výkon, odkedy som tu,“ zhodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii Chéu, ktorým lomcovali emócie a dojatie po splnení danej méty.

„Záchranu v lige chcem venovať hráčom a ich rodinám, 85 % našich futbalistov je mimo svojej krajiny bez rodiny, podobne ako aj ja. Je to náročné. Takisto chcem záchranu venovať svojej rodine a otcovi, o ktorého som prišiel minulý rok,“ zneli slová vďaky od Chéua.

Víťazný gól zápasu, ktorý spečatil definitívu záchrany, strelil trinásť minút pred koncom Eric Ramírez, keď druhýkrát v stretnutí utiekol obrane domácich a premenil samostatný nájazd na bránku.

„V prvom rade by som chcel poďakovať Bohu – za tri body a moje dva góly. Som veľmi šťastný, pretože sa nám podarilo dosiahnuť náš cieľ dve kolá pred koncom ligy. Chcel by som poďakovať každému v tejto skupine za dôveru. Bolo mi potešením pomôcť tomuto tímu pri záchrane vo Fortuna lige,“ zhodnotil spokojný Ramírez.

Situácia v skupine o záchranu zostáva naďalej zamotaná. Definitívu zotrvania v najvyššej domácej súťaži majú okrem Senice aj FC Nitra a FC Spartak Trnava. Všetky tri kluby majú na konte 34 bodov.

Na poslednom mieste súťaže sa dve kolá pred koncom tohto súťažného ročníka nachádza FK Železiarne Podbrezová s 26 bodmi a 5-bodovým mankom na priečky zaručujúce záchranu. Predposledný AS Trenčín, ktorý okupuje barážové predposledné miesto, má na konte iba o bod viac.

Práve tieto dva tímy si zmerajú sily v Myjave v rámci 9. kola nadstavby a „železiari“ v prípade prehry definitívne zostúpia do II. ligy. Blízko k záchrane je FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, ktorý sídli na 10. mieste s 31 bodmi.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #záchrana #FK Senica #Fortuna liga #Ricardo Cheu