Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar o rekorde: Ak o ňom hovorím, nedám gól

Futbalisti Slovana Bratislava naložili Žilinčanom šesť gólov a polovicu z nich im dal najlepší strelec súťaže Andraž Šporar.

12.05.2019 14:17
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar v drese Slovana.
debata

V dvoch predchádzajúcich zápasoch sa slovinský útočník strelecky odmlčal a belasí prehrali. V sobotu zvýšil konto na 26 gólov a už mu iba tri chýbajú na vyrovnanie Semeníkovho historického rekordu.

Budú mu na rekord stačiť dva záverečné zápasy? Šporar sa už debatám o rekorde vyhýba.

„Vždy keď o ňom hovorím, nedám v ďalšom zápase gól,“ vysvetlil kanonier po zápase so Žilinou, v ktorom bol kapitánom tímu. „Tretí raz som bol kapitán, v dvoch predchádzajúcich prípadoch sme prehrali. Bol to výborný zápas. Dať tri góly a ešte v takej atmosfére na Tehelnom poli, je skvelé,“ vravel Slovinec, ktorý si pripísal prvý hetrik v Slovane.

Najmä prvý gól, už v 3. minúte, bol kuriózny. Žilinský obranca Anang nešťastne zasiahol loptu, ktorá sa odrazila od brvna priamo pred Šporara a ten z päťky pohodlne poslal loptu do prázdnej bránky.

„Nijaké góly nebývajú jednoduché, ale tento bol. Keď som druhý raz prekonal brankára, vravel som si, že sa mi ešte nejaká možnosť určite naskytne a mám šancu na hetrik.“

Pred dvoma rokmi vyhrala na Pasienkoch Žilina (1:0) a oslavovala na ihrisku súpera titul (päť kôl pred koncom). Zažila časy, keď si chodila do Bratislavy po body. Teraz si chodí po výprasky. Vlani v decembri dostala päť gólov, teraz šesť, medzitým doma tri.

V aktuálnom ročníku prehrala so Slovanom všetky štyri zápasy (4:15). Len Michalovce majú s majstrom podobnú bilanciu, ale najbližšiu sobotu ho ešte privítajú doma…

Žilinčania prehrali v lige šesť stretnutí za sebou a nezvládli ani finále Slovenského pohára. Hrozí im, že skončia ako vlani na štvrtom mieste a budú opäť bez európskej súťaže. V ich drese hrá viacero mladých hráčov, čo je prísľub pre budúcnosť, klub si sám zvolil takúto cestu.

„Na to, že máme mladý tím, sa nemôžeme vyhovárať,“ tvrdí žilinský kapitán Michal Škvarka. „Hovorili sme si pred zápasom, že ho chceme zvládnuť, že nám to veľmi pomôže, že musíme byť koncentrovaní a vidíte, hneď v úvode inkasujeme taký gól. V defenzíve sme málo dôrazní.“

Žilinčania nepokazili Slovanu oslavy storočnice a prispeli k nim voči súperovi veľkorysým a neškodným výkonom. Majster si vychutnal pohodový zápas v slávnostnej nálade.

Klub pripravil program, ktorého súčasťou bolo aj predstavenie vzácnej trofeje PVP, ktorú belasí získali pred 50 rokmi a na ktorú si prišli siahnuť tiež legendárni hráči, ktorí sa postarali o jej zisk.

Po zápase bolo súčasťou osláv aj krájanie desaťposchodovej 140-kilogramovej torty pre fanúšikov za účasti súčasných hráčov.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Andraž Šporar