Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dunajskej Strede striebro nestačí. Világi: Budeme majstri

Len v nedeľu potvrdili konečné druhé miesto vo Fortuna lige znamenajúce historický úspech, no už sa pozerajú dopredu. Kým hráči Dunajskej Stredy oslavovali triumf na pôde Žiliny, majiteľ klubu Oszkár Világi priamo pred nimi hovoril o budúcich ambíciách DAC.

08.05.2019 15:35
Maté Vida, Kristopher Vida Foto: ,
Maďarskí záložníci Maté (vľavo) a Kristopher Vida sa tešia s fanúšikmi DAC.
debata (4)

Dunajská Streda dosiahla striebornú priečku v najvyššej slovenskej súťaži s predstihom troch kôl. A zaslúžene. Na majstrovský Slovan Bratislava tento rok nemal nik, rovnako tak zvyšok pelotónu nestíhal za DAC.

„Každý sa teší,“ hovoril po historickom úspechu s pyšným úsmevom na tvári Oszkár Világi pre klubovú televíziu DAC.

„Je to ďalší krok vpred oproti vlaňajšiemu tretiemu miestu, ktoré sme si vybojovali až v záverečnom kole. V tejto sezóne boli naše výkony presvedčivejšie. Potvrdzuje sa, že sme z roka na rok silnejší. Musíme v tom pokračovať,“ vyzval šéf DAC a dodal: "Dnes sme druhí. Vlani som sľúbil, že budeme majstri. Pred nami je teraz úloha dokázať to.“

Žilina potrebovala v nedeľu uspieť, aby si zachovala šancu na druhé miesto. Napriek tomu dodržala slovo a nastúpila s vlastnými odchovancami. Niekoľko dôležitých hráčov žlto-zeleným chýbalo.

Myšlienka nastúpiť výhradne s „vlastnými“ hráčmi imponovala aj Világimu: "Žilina veľmi dôstojným spôsobom prezentovala výsledky svojej desaťročnej práce. Nastúpila len s mladými odchovancami, čo je zaujímavý príklad aj pre nás.

Aj my chceme ísť touto cestou a verím, že to dokážeme aj za menej ako desať rokov. Začali sme pred piatimi rokmi. Tvrdo pracujeme a uvidíme, kedy sa u nás dostaví úspech tohto druhu."

Hráčov Dunajskej Stredy po triumfe pod Dubňom čakalo vrelé prijatie od fanúšikov. Tí vytvárali v MOL Aréne počas celej sezóny vôbec najhlučnejšiu kulisu zo všetkých štadiónov Fortuna ligy.

„Vždy mi to dodáva silu, aby sme pokračovali. Bez fanúšikov to nemá zmysel robiť. Som rád, že neoslavujeme len tu, ale spolu s nami sa teší niekoľko ďalších stotisíc ľudí. Znamená to, že naša práca prináša radosť veľkému počtu ľudí,“ tešil sa Világi.

Dunajskú Stredu čakajú v lige ešte tri stretnutia zakončené oficiálnou oslavou honoru vicemajstra Slovenska. Világi však už teraz upriamuje pozornosť na nasledujúce mesiace, v ktorých chce ešte výraznejšie pozdvihnúť úroveň svojho klubu.

„Vždy som tvrdil, že budeme majstri. Je to naša túžba, o tom je futbal. V budúcej sezóne bude pre nás dôležité aj účinkovanie v pohárovej Európe. Radi by sme v nej absolvovali čo najviac kôl," uzavrel šéf DAC.

TV Pravda: Hosťom novej hokejovej relácie Príklep, ktorú budeme pravidelne vysielať počas MS 2019, bol majster sveta z roku 2002 Radoslav Hecl. Pozrite si video

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Oszkár Világi #Fortuna liga