Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hyballa: Zostava je vec trénera. Inak si môže baliť kufre

Kým v dolnej skupine futbalovej ligy je všetko otvorené, v hornej už poznáme odpovede skoro na všetky otázky. V závere sa rozhodne už iba o tom, kto získa tretiu miestenku do Európskej ligy. Momentálne má k nej bližšie Ružomberok.

06.05.2019 15:48
Peter Hyballa Foto: ,
Tréner Dunajskej Stredy Peter Hyballa.
debata

Stabilná zostava i forma, piate víťazstvo za sebou. To vynieslo DAC k historickému úspechu. V lige skončí na druhom mieste, čo je jeho najlepšie umiestnenie v lige. Aj doterajších 18 víťazstiev a 60 bodov je historickým maximom.

Do konca zostali ešte tri kolá, DAC si rekordné štatistiky môže ešte vylepšiť. Zverencov nemeckého trénera Petra Hyballu môže mrzieť iba fakt, že brankár Jedlička inkasoval v Žiline gól v posledných sekundách nadstaveného času. Udržal si čisté konto 450 minút.

„Aj pre mňa je to špeciálny moment, vlani som prišiel do DAC z Nemeckého futbalového zväzu. V doterajšej kariére som pracoval v 15 kluboch, mal som úspechy najmä s mládežníckymi tímami. Tréner Rossi mi zanechal veľmi dobré mužstvo, ale robili sme veľa zmien, preto bol úvod dosť turbulentný. Menili sme hráčov i herný štýl. Druhé miesto je veľký úspech,“ komentoval Hyballa.

Žilinčania majú pred ostatnými klubmi niekoľkoročný náskok vo výchove mládeže, preto si mohli dovoliť nastúpiť len so svojimi odchovancami.

„Žilina je pre nás v tomto vzor, my sme ešte ďaleko od tohto stavu. Je to sen majiteľa Oszkára Világiho, aby v tíme hralo čo najviac hráčov našej akadémie. Musím však dodať, že o tom, kto nastúpi na zápas v základe, musí rozhodovať vždy tréner. Lebo ak by to tak nebolo, môžeme zbaliť svoje kufre a odísť z klubu,“ vyjadril sa tréner DAC.

Solídnu formu dlhodobo potvrdzuje Ružomberok, z uplynulých 14 ligových zápasov prehral len raz na Tehelnom poli (v tomto období sa so Slovanom stretol trikrát). Po tejto sérii sa vytiahol na tretiu priečku, ale ešte ju nemá istú. Možno sa o ňu bude bojovať až do posledného kola. V ňom Ružomberok zavíta do Žiliny…

debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Peter Hyballa