Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina sa pokúsi využiť druhý pokus na Európu. S odchovancami

Po finále Slovenského pohára je jasné, že baráž o jednu miestenku do predkola Európskej ligy sa neuskutoční.

05.05.2019 06:00
Róbert Boženík, Lucas Lovat Foto: ,
Žilinčan Róbert Boženík (vľavo) bude v dueli proti Dunajskej Strede patriť napriek mladému veku už k skúsenejším hráčom MŠK.
debata

V Lige majstrov sa predstaví Slovan Bratislava, v Európskej lige Trnava a ďalšie dve miesta ešte nie sú obsadené. Pripadnú druhému a tretiemu tímu tabuľky.

S takmer istotou jednu získa Dunajská Streda a potvrdiť ju môže definitívne v Žiline. O tretiu sa bude ešte bojovať medzi Žilinou a Ružomberkom, tieto mužstvá delí iba bod.

Žilinčania pripravujú sympatickú akciu. Už dávnejšie sa rozhodli, že zápas s Dunajskou Stredou odohrajú len s hráčmi, ktorí prešli ich akadémiou. V praxi to znamená, že MŠK nenastúpi v najsilnejšej a tradičnej zostave.

V aktuálnom kádri sú však minimálne siedmi futbalisti z akadémie, ktorí aj v tomto ročníku pravidelne nastupujú a majú už svoje meno (Holec, Sluka, Králik, Káčer, Škvarka, Mihalík, Boženík), doplnia ich menej skúsení hráči.

„Pre nás je to veľmi dôležitý zápas. Veril som, že sa prebojujeme do Európy cez pohár. Teraz sa o to pokúsime v lige, máme to stále vo svojich rukách,“ zdôrazňuje žilinský kapitán Michal Škvarka.

DAC stačí na žilinskom umelom trávniku aj remíza, aby si tri kolá pred koncom zabezpečil druhé miesto v tabuľke. Aj keby ho Žilina ešte bodovo dostihla, vzájomné zápasy by hovorili v prospech dunajskostredského tímu. Žilina momentálne prežíva v lige výsledkovú krízu, podľahla v štyroch zápasoch za sebou a nezvládla ani finále pohára.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #mšk žilina #DAC Dunajská Streda #Fortuna liga