Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalý majster je v troskách. Jeho tréner žiada od hráčov viac charakteru

Vlani v auguste futbalisti Trenčína zdolali Feynoord Rotterdam 4:0 v Európskej lige. Tesne pred vyvrcholením sezóny je trenčiansky tím v troskách.

29.04.2019 15:24
trenčín Zlaté Moravce-Vráble Foto: ,
Trenčan Hamza Čatakovič a Denis Duga z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v súboji o loptu.
debata (2)

V boji o záchranu podľahol odpisovanej Senici 0:4. Je to najvyššia a zároveň najzahanbujúcejšia prehra Trenčanov v tomto ročníku. Už im reálne hrozí, že spadnú do druhej ligy.

Siedmi hrali aj proti Feynoordu

„Máme hráčov, ktorí sú hladní po úspechu, chcú preraziť v Európe,“ tvrdil sebavedomo tréner AS Ricardo Moniz po tom, čo jeho tím vyradil Feynoord. Aj aktuálne je to popredný tím holandskej ligy. Patrí mu tretie miesto.

Po ňom už viedli trenčiansky tím ďalší dvaja tréneri a nik nenašiel recept, ako postaviť trápiace sa mužstvo na nohy. V tíme nastali zmeny, ale nie natoľko rozsiahle, aby klub v priebehu sezóny vymenil európske ambície za boj o holý prvoligový život.

Proti Senici nastúpili až siedmi hráči, ktorí sa podieľali na ihrisku na vyradení holandského favorita. Trenčania z uplynulých dvadsiatich ligových zápasov vyhrali len dva a v nadstavbe získali len päť bodov, spolu s Podbrezovou a Nitrou najmenej zo všetkých tímov. Mužstvo si neverí a nabúraná psychika a sebavedomie ovplyvňujú výkony i výsledky.

VIDEO: Zostrih zo zápasu FK Senica – AS Trenčín

Trpký Šemrincov návrat

„Z našej strany to bol zlý zápas,“ vyhlásil nemecký tréner AS Matthias Kohler. Po debakli v Senici si aj on uvedomoval vážnosť situácie, mobilizoval sily a bil na poplach.

„Musíme z prehry vyvodiť zodpovednosť vo všetkých smeroch. Každý hráč je odteraz stopercentne zodpovedný za seba, svoj výkon i za klub. Zostali nám štyri zápasy a v nich je podstatné ukázať oveľa viac charakteru. Budeme hovoriť s hráčmi, teraz musíme denne žiť futbalom, všetko ostatné dať bokom. Stále to máme vo svojich rukách, jednoznačne musíme udržať ligu,“ pokračoval Kohler.

Trpkú príchuť mal zápas v Senici pre skúseného brankára AS Igora Šemrinca. Po siedmich mesiacoch sa objavil v základnej zostave v ligovom súboji a inkasoval štyri góly.

Predtým stál medzi žrďami v 10. kole v Podbrezovej. Uplynulú sobotu dostal prednosť pred mladíkom Denisom Chudým, ktorý v si predtým v dvoch stretnutiach udržal čisté konto.

Tréner AS Trenčín Matthias Kohler. Foto: SITA, Martin Mednansky
Futbal Trenčín Kohler Tréner AS Trenčín Matthias Kohler.

Senica nazbierala už 13 bodov

„Nebola to iba jeho zásluha, ale aj zásluha dobrej defenzívnej hry tímu v uplynulých stretnutiach,“ vysvetlil trenčiansky tréner.

„Denis je mladý brankár, stále sa vyvíja, teší nás to. V takýchto zápasoch prichádza aj veľký tlak. Igor je veľmi skúsený a podieľal sa na predchádzajúcich úspechoch tímu. Vrátil sa po zranení, tvrdo pracoval, bolo to rozhodnutie v prospech Igora, nie proti Denisovi.“

V úplne opačnej situácii sa ocitol posledný trenčiansky súper. Senica sa odlepila odo dna tabuľky a hoci ani ona nemá ešte nič vyhraté, posledný progres vzbudzuje v jej radoch optimizmus.

V nadstavbe súťaže v skupine o záchranu je najúspešnejšia, získala už 13 bodov a tešila sa z výhry v štyroch stretnutiach za sebou. Je to nečakaný obrat, pretože na začiatku jari, ťahalo mužstvo sériu piatich prehraných zápasov.

S kamerou TV Pravda sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.
Video

Chéu: Najlepší priateľ je práca

„Práca je náš najlepší priateľ. Aj pred mesiacom, keď sme prehrávali, som vravel hráčom, že sa to môže otočiť, veril som im. Všetci nás videli jednou nohou v druhej lige. Je to to isté mužstvo, má kvalitu, rozdiel je len v tom, že teraz sme viackrát skórovali, premieňali šance, ktoré sme si vypracovali. Trenčínu sme dali štyri góly, lebo sme ich využili,“ komentoval senický kouč Ricardo Chéu.

Aj Portugalčanovi je jasné, že v súčasnej vyrovnanosti v dolnej skupine, nie je nič rozhodnuté.

„Verím v tvrdú prácu, ktorú robíme na tréningu, tam začína konkurencia v tíme. Nie som ešte šťastný, že sme vyhrali štyri zápasy, možno mám vysoké nároky. Ale budem šťastný, keď vyhráme ďalšie štyri,“ vyhlásil.

Toľko zápasov ešte zostalo do konca tohto ročníka ligy. Ak by Seničania zvládli podobný kúsok, vytiahli by sa akiste na čelo skupiny a mali by – v prípade baráže – nečakanú možnosť hrať ešte aj o miestenku do Európskej ligy.

Tabuľka Fortuna ligy

O titul

    Z V R P S B
1. Slovan Bratislava 28 23 4 1 70:24 73
2. Dunajská Streda 28 17 6 5 53:31 57
3. Žilina 28 14 6 8 46:32 48
4. Ružomberok 28 12 11 5 41:25 47
5. Michalovce 28 11 5 12 34:45 38
6. Sereď 28 10 4 14 30:43 34

O záchranu

    Z V R P S B
7. Trnava 28 8 7 13 31:32 31
8. Nitra 28 7 10 11 36:42 31
9. Senica 28 7 7 14 34:49 28
10. Trenčín 28 7 6 15 35:50 27
11. Podbrezová 28 6 8 14 26:40 26
12. Zlaté Moravce-Vráble 28 7 4 17 28:51 25
2 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Fortuna liga