Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC chce byť prvý, kto zdolá Slovan. Hyballa napísal Ševelovi

Keď tréner Martin Ševela na začiatku novembra 2017 nastupoval na lavičku Slovana, čakal ho zápas v Dunajskej Strede. Premiéra mu nevyšla a belasí podľahli 1:2. Odvtedy sa stretli jeho zverenci s DAC päťkrát a vždy sa tešili z víťazstva.

26.04.2019 22:44
Moha, Kristián Koštrna Foto: ,
Moha zo Slovana posiela na trávnik hráča Dunajskej Stredy Kristiána Koštrnu.
debata (1)

V MOL aréne už odvtedy ani neinkasovali – dva razy zvíťazili 1:0. Prvé dva tímy súťaže v sobotu narazia na seba posledný raz v aktuálnom ročníku. Slovan má už titul v suchu, ale DAC ešte nemusí skončiť za ním. Má poslednú šancu v sezóne majstra zdolať, čím by prerušil jeho úspešnú šnúru. Ševelovi zverenci v tomto ročníku ešte neprehrali, dovedna ťahajú šnúru 29 ligových zápasov bez prehry.

„Chceme byť prví, komu sa podarí zdolať Slovan,“ tvrdí na stránke DAC tréner Peter Hyballa. „Martinovi Ševelovi som napísal a zagratuloval k titulu. Teraz to spravím pred stretnutím aj osobne. A potom pôjdeme naplno do zápasu. Dúfam, že pred vypredaným štadiónom.“

DAC naposledy vyhral v Michalovciach 2:0 a to podľa Hyballu dodalo tímu nový impulz. „Všetci sú pred súbojom so Slovanom veľmi motivovaní. A myslím si, že motivácia nebude chýbať ani Slovanu. Nepredpokladám, že príde omámený a vopred si istý víťazstvom, pretože má svoj cieľ dohrať sezónu bez prehry. Pre nás je to veľmi dôležitý zápas. Máme šesťbodový náskok pred Žilinou, sme na druhom mieste, čo je veľký cieľ nášho klubu,“ pokračoval nemecký tréner.

Slovan vie, že ho nečaká nič ľahké.

„Všetky zápasy, ktoré som odohral v Dunajskej Strede, boli mimoriadne náročné. Čelíme silnému súperovi, špecifické je aj prostredie. Sme v dobrej forme a ak nadviažeme na naše posledné výkony, budeme úspešní,“ vyjadril sa na klubovej stránke slovinský obranca Slovana Kenan Bajrič.

V apríli si Dunajská Streda pripísala v troch súbojoch len výhry a jej brankár Jedlička v nich ani raz neinkasoval. V prípade zaváhania sa k nej môže opäť priblížiť Žilina, ktorá sa tretí raz v apríli stretne s Michalovcami.

Naposledy v semifinálovej odvete Slovenského pohára na ich pôde vyhrala 2:0 a postúpila do finále. S týmto súperom v aktuálnom ročníku v celkovo piatich stretnutiach ešte neprehrala (dve remízy doma) a na jeho pôde ešte ani neinkasovala.

Program 6. kola nadstavby

Skupina o titul, sobota 15.30 Dunajská Streda – Slovan (RTVS), 17.00 Michalovce – Žilina, nedeľa 15.00 Ružomberok – Sereď (Orange sport). O udržanie sa, sobota 17.00 Senica – Trenčín, Zlaté Moravce-Vráble – Trnava.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda