Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra nevyhrala nad Podbrezovou v siedmom dueli za sebou

V piatkovom stretnutí 6. kola nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy medzi hráčmi FC Nitra a FK Železiarne Podbrezová sa v skupine o udržanie zrodila remíza 2:2.

26.04.2019 20:49
Carlos Daniel Silveira Foto: ,
Tomáš Vestenický na archívnej snímke.
debata

Nitra je aktuálne na 7. mieste v tabuľke s 31 bodmi. Nad Podbrezovou nevyhrala už v siedmom ligovom dueli po sebe. Tej patrí 10. pozícia (26) a zďaleka si ešte „nemôže vydýchnuť“, keďže musí odraziť snahy mužstiev pod ňou – Senice (25) a Zlatých Moraviec (24).

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová 2:2 (2:2)
Góly: 24. Vestenický, 43. M. Fábry – 17. D. Leško, 20. Breznaník, ŽK: 83. Kiwior (Podbrezová), rozhodovali: Kráľovič – D. Hrčka, Roszbeck, 652 divákov
Nitra: Pindroch – Kuník, Pavol Farkaš, Niba, Chovanec (30. Šurnovský) – Kóňa (86. Šimončič), Machovec – M. Fábry (65. Sokovič), Bílovský, Gatarič – Vestenický
Podbrezová: M. Vantruba – Viazanko, M. Oravec, Kiwior, Bartoš – Obročník, Paraj – Hlohovský (76. Pastorek), Špyrka, Breznaník (51. Olatunji) – D. Leško

Po opatrnej zoznamovacej štvrťhodinke udreli ako prví aktívnejší hostia. Pekný prienik Špyrku do pokutového územia gólovo zakončil strelou bez prípravy Leško. O tri minúty neskôr sa v šestnástke domácich výborne uvoľnil Breznaník a následne krížnou pohotovou strelou zvýšil vedenie hostí na 2:0.

Z tejto studenej sprchy sa však Nitrania rýchlo otriasli. Šancu Vestenického z 23. minúty síce Vantruba s námahou ešte vyrazil na roh, no z následnej štandardky sa presadil desiatykrát v sezóne práve Vestenický – 1:2. Prvú polhodinu zápasu zakončila prudká strela približne z 20-tich metrov Hlohovského, s ktorou si však domáci brankár bez väčších problémov poradil.

Futbalistom spod Zobora sa ešte do prestávky podarilo manko zmazať. V 43. minúte sklepol dlhý nákop Gatariča za obranu hostí hlavou Vestenický na voľného Mareka Fábryho, ktorý svojím premiérovým gólom vo Fortuna lige stanovil polčasový rezultát 2:2.

Po zmene strán začali lepšie Nitrania. Šance Gatariča i Bilovského však hosťujúci brankár Vantruba výbornými zákrokmi zneškodnil. Onedlho pohrozili aj „železiari“. Strelecké pokusy Hlohovského a Olatunjiho sa však medzi tri domáce žrde nezmestili. Po hodine hry to skúsil zvnútra šestnástky aj Oravec, no jeho nedôraznú strelu do stredu brány gólman Pindroch bez problémov chytil.

V ďalšom priebehu sa oba tímy zamerali na pozorné bránenie a tak vzruchu v pokutových územiach už bolo pomenej. Šance sa rodili prevažne po štandardných situáciách. Keďže sa dobré príležitosti po rohových kopoch Vestenického na jednej a Kiwiora na druhej strane gólmi neskončili, tímy si body pod Zoborom zaslúžene rozdelili.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #FK Železiarne Podbrezová