Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Priveľa cudzincov v 1. lige? Dvaja a dosť - Kozák sa s nimi vôbec nemaznal

Na klubovej úrovni bol dlhé roky spolupracovník bývalého trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka. Podľa Jaroslava Galka by mali viac šancí v slovenských ligových kluboch dostávať domáci hráči. Pred legionármi dvere nezatvára, no podotýka, že musia mať potrebnú kvalitu.

25.04.2019 21:40
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata (3)

„Mal som mnoho skúsenosti s cudzincami. Niekedy to bolo neuveriteľné. Keď sme však pracovali s Jánom Kozákom, do kabíny sme pustili maximálne troch,“ odhalil Galko zaujímavosť z niekdajšej kooperácie s uznávaným futbalovým odborníkom.

Dnes 58-ročný Prešovčan a kouč miestneho Tatrana bol asistentom Jána Kozáka v košických kluboch. Nezriedka sa stávalo, že súčasťou mužstva boli aj futbalisti z Balkánu, no trénerský tandem mal s nimi častokrát veľa práce.

„Dnes naložia piatich do auta, privezú a hrajte. Keď som pracoval v Košiciach, niekedy k nám chodievali zahraniční hráči aj každý týždeň, ale zostali iba najlepší – Matičovci, Milinkovič, Ostojič, Sekulič. To boli futbalisti… Tiež však neprišli ako hotoví hráči, museli sme s nimi robiť. Všetci poznáme južanskú náturu,“ pokračoval Galko.

Pripojil aj úsmevnú príhodu. „Raz nám priviezli piatich legionárov. Keď som prišiel na prvý tréning, bolo mi do smiechu. Keby som bol tréner, tak by museli zostať, lebo šéf rozhodne. Ale Jano Kozák sa pozrel na mňa a opýtal sa: ‚Môže?‘ Odpovedal som: ‚Na ulicu‘. A tak u nás hneď aj skončili,“ poznamenal.

Podľa Galka častokrát prídu do slovenských klubov zahraniční hráči, ktorí kvalitou zaostávajú za domácimi futbalistami. „Teraz? Prídu piati, z toho dvaja vedia zastaviť loptu. Musia však hrať, lebo naši chlapci sú kade-tade,“ skonštatoval Jaroslav Galko.

TV Pravda: S kamerou sme sa v pravidelnej rubrike Týždeň v športe vybrali za slávnym slovenským futbalovým klubom – Inter Bratislava. Chcete vedieť, kde dnes pôsobí? Pozrite si našu videoreportáž.

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Jaroslav Galko