Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľmi napínavý boj o záchranu. Ak nenastane obrat, vypadne Podbrezová

Ak nenastane v skupine o záchranu zásadnejší obrat, najviac ohrozeným mužstvom bude Podbrezová.

22.04.2019 18:56
Senica, futbal Foto: ,
Futbalisti Senice.
debata

V prvej polovici nadstavbovej časti ešte nevyhrala, získala len štyri body. Podobne ako Nitra, ktorá si pripísala po prvej polovici tejto časti ligy takisto len štyri body. Pravda, Nitrania nazbierali v základnej časti o päť bodov viac a vďaka tomu nie sú zatiaľ bezprostredne namočení.

Teraz každého čaká ešte päť stretnutí a v slabšej skupine vládne veľká vyrovnanosť. Podbrezová musí zmobilizovať sily a s rovnakými súpermi získať výrazne viac bodov. Ak by bol jej zisk rovnaký ako doteraz a podobne by si počínali aj súperi, spadne na dno tabuľky. Do baráže by sa dostal Trenčín, ktorý v skupine o udržanie sa získal len päť bodov.

Najväčším problémom Podbrezovčanov sú góly. V piatich stretnutiach strelili len dva. V dvoch uplynulých domácich zápasoch, najprv s Trnavou a potom s Trenčínom, sa zrodili bezgólové remízy. „Keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať,“ skonštatoval podbrezovský tréner Vladimír Veselý.

Železiarne inkasovali len tri razy, čo je najmenej zo všetkých mužstiev (spolu s Trnavou). Brankár Martin Vantruba si drží čisté konto bezmála dvesto minút. "V zápase s Trenčínom bolo pár situácií, ktoré vyzerali nebezpečne a z päťky odkopávali naši hráči. Klobúk dole, že to odmakali, no musíme sa koncentrovať na koncovku a dávať nejaké góly. Máme ešte päť kôl a ideme bojovať,“ vyjadril sa na klubovej stránke.

Najúspešnejšími účastníkmi dolnej skupiny sú tímy, ktoré sú na dvoch posledných miestach tabuľky. Senica a Zlaté Moravce-Vráble získali v nadstavbe po desať bodov, strelili desať (Senica) a osem (Zlaté Moravce) gólov, zlikvidovali straty zo základnej časti. Ak by sa skupina vyvíjala ako doteraz, bez problémov sa udržia v súťaži.

V prospech Podbrezovej hovorí naopak fakt, že oboch najväčších súperov v boji o udržanie sa privíta na domácom ihrisku. Pravda, Podbrezovčania doma nevyhrali už v deviatich zápasoch – od 29. septembra minulého roka. A v uplynulých šiestich stretnutiach dali jediný gól – Nitre. Aj preto sa dostali do tejto nepríjemnej situácie.

S TV Pravda sme sa vybrali po stopách legendárneho Interu Bratislava. Pozrite sa, kde dnes hrá a ako sa mu darí…

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #ViOn Zlaté Moravce #FK Senica #ŽP Šport Podbrezová