Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S mamutím náskokom. Slovan získal deviaty titul v klubovej histórii

Futbalisti Slovana Bratislava zažili v minulých rokoch nepríjemné chvíle. Práve na ich pôde spečatili tituly ich najväčší súperi. Pred dvoma rokmi po víťazstve nad domácim tímom oslavovali na Pasienkoch Žilinčania a pred troma Trenčania.

14.04.2019 16:59
SR Futbal FL Nadstavba Titul Žilina Slovan ZAX Foto: ,
Michal Tomič (Žilina) a Vasil Božikov (ŠK Slovan Bratislava) v súboji o loptu.
debata (6)

Teraz si podobnú situáciu vychutnali aj slovanisti. Na ihrisku Žiliny zvíťazili 3:0 a s veľkým predstihom, šesť kôl pred koncom súťaže, si vybojovali deviaty slovenský titul. Na futbalový trón sa vrátili po piatich rokoch.

Belasí predstihli aj Juventus

V sobotňajšom stretnutí 4. predkola nadstavbovej časti najvyššej súťaže si Dunajská Streda hladko poradila v Nitre so Sereďou a to bola výzva pre bratislavské mužstvo. Ak chcelo už v tomto kole získať titul, muselo v Žiline vyhrať.

Ukázalo sa, že pre Slovan to nebol príliš veľký problém a od začiatku išiel jasne za svojím cieľom. Moha už do prestávky strelil dva góly hostí a tí v druhom polčase pridali aj tretí gól – jeho autorom bol Ljubičič.

Suverenitu nového majstra potvrdzuje aj fakt, že včera natiahol sériu bez prehry na 28 stretnutí. Neprehral ani v jednom zápase aktuálneho ročníka a dve stretnutia vyhral ešte v závere minulého, zhodou okolností s Dunajskou Stredou a Žilinou, ktorým patrí miesto v tabuľke za ním.

Ešte nikdy doteraz nebolo rozhodnué o titule v prvej polovici apríla. Z tradičných európskych líg sa slovanisti ako prví tešia z definitívneho triumfu, pretože uplynulú sobotu večer podobnú šancu nevyužil Juventus Turín v talianskej lige.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela,... Foto: TASR, Erika Ďurčová
SR Futbal FL Nadstavba Titul Žilina Slovan ZAX Tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela, ktorého vyhadzujú hráči do vzduchu počas osláv majstrovského titulu po zápase v Žiline.

Ševela: Nebolo to ľahké

Slovan má so Žilinčanmi v poslednom období výbornú bilanciu. Vyhral nad nimi už štvrtý raz za sebou. Aj v Žiline nastúpil tradične len so zahraničnými hráčmi v poli a s jediným slovenským hráčom – brankárom Greifom.

Titul vrátil na Tehelné pole tréner Martin Ševela, ktorý predtým dva razy triumfoval v lige s trenčianskymi futbalistami. Dovedna má už päť titulov, pretože dva získal ešte ako hráč v drese bratislavského Interu. Do Slovana nastúpil na jeseň 2017 a v minulom roku získal s mužstvom Slovenský pohár.

Nemyslí si, že suverénne víťazstvo jeho zverencov bolo bezproblémové.

„Nič nie je ľahké. Každá trofej, ktorú v športe získate, niečo stojí, musíte pre ňu niečo urobiť. My sme v tejto sezóne ešte neprehrali, čo je veľmi náročné. Ak by sme kalkulovali, že nám stačí remíza, napríklad na ihriskách súpera, asi by nám to tiež stačilo. To by však nebola dobrá cesta. Dôležité bolo, že sme vštepili do mužstva víťaznú mentalitu a išlo stále, v každom zápase, naplno,“ hodnotí Ševela úspech.

VIDEO: Najlepšie akcie zo zápasu Žilina – Slovan (0:3)

Stále majú o čo hrať

Slovan sa v zostávajúcich týždňoch sezóny začne pripravovať na európsku súťaž, v ktorej by chcel dosiahnuť viac ako v minulých rokoch. Tréner nemá obavy o motiváciu mužstva.

„Hráči stále pracovali na sto percent, aj v tréningu. Vždy som im prízvukoval, aby neriešili tabuľku, výšku náskoku pred Žilinou a Dunajskou Stredou, ale sústredili sa najmä na seba, na svoj výkon. Aj v ďalšom priebehu sezóny budem od nich vyžadovať, aby odvádzali maximum.“ Majster by si chcel ešte vylepšiť do konca súťaže ďalšie štatistiky. Jeho hlavným úsilím bude, aby udržal vyššie návštevy na novom štadióne na Tehelnom poli.

„Máme ďalšie svoje ciele. Chceme vyhrať súťaž bez prehry, dosiahnuť najviac víťazstiev, mať brankára s najvyšším počtom núl na konte, pomôcť Andražovi Šporarovi, aby prekonal strelecký rekord. My máme stále o čo hrať aj v ďalších týždňoch,“ zdôraznil Ševela.

V najbližšom kole, na veľkonočnú nedeľu, sa nový majster predstaví doma v súboji s Ružomberkom.

Fortuna liga – skupina o titul – 4. kolo

MŠK Žilina – ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:2)
Góly: 21. a 41. Moha, 62. Ljubičič, ŽK: 44. Sluka (Žilina), rozhodovali: Kráľovič – Benko, Štrbo, 5478 divákov
Žilina: D. Holec – Kaša, Králik (46. Anang), Minárik – Majdan (46. Mihalík), Káčer, I. Díaz, Sluka – Tomič, Balaj (69. Boženík), Škvarka
Slovan: Greif – Medveděv, Bajrič, Božikov, Suchockij – Ljubičič, De Kamps (72. Rabiu) – Dražič (81. Strelec) – Čavrič (87. Cmiljanič), Šporar, Moha

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga