Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako prvý môže oslavovať Slovan. Spolu s Juventusom i milionárskym Parížom

Futbalisti Slovana Bratislava majú na čele tabuľky 19-bodový náskok a už tento víkend môžu oslavovať zisk titulu.

12.04.2019 16:00
SR Sereď futbal FL 1. titul Slovan NRX Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Medzi prvými v Európe. V najbližšom kole sa majstrami môžu stať nielen oni, ale aj Juventus či Paríž Saint Germain. Oba veľkokluby majú o 20 bodov viac ako ich prenasledovatelia…

Ešte nikdy sa nestalo, aby o futbalovom majstrovi bolo na Slovensku rozhodnuté už v prvej polovici apríla. Reálna je dokonca možnosť, že meno futbalového šampióna bude tentoraz známe skôr ako hokejového. V nedeľu môžu hokejisti Banskej Bystrice o zopár hodín neskôr ako slovanisti úspešne uzavrieť finálovú sériu s Nitrou.

V šlágri 4. kola nadstavby prvej ligy privíta lídra druhý tím tabuľky Žilina. „Videl som dva posledné zápasy Žilinčanov a ukázali kvalitné výkony. Nečaká nás nič jednoduché. Hráme na umelom trávniku, čo bude mierna výhoda pre domáci tím. Verím, že budeme dostatočne nebezpeční i efektívni a pokúsime sa rozhodnuť boj o titul už túto nedeľu,“ zdôraznil tréner Slovana Martin Ševela.

Žilinčania bojujú o druhé miesto, naposledy podľahli na pôde svojho najväčšieho súpera v Dunajskej Strede a vedú pre ním už len vďaka skóre. Žilinský tréner Jaroslav Kentoš bol spokojný s výkonom, ale trápilo ho nepremieňanie šancí. V tomto vidí aj v ďalších zápasoch najväčšie riziko.

„V Dunajskej Strede sme boli v druhom polčase fyzicky lepší, no chýbala nám kvalita v zakončení. Keď potrebujeme na jeden gól tri šance, tak si ich musíme vytvárať ešte viac. Výkony nám však dávajú nádej, že to v zakončení zlomíme,“ verí Kentoš.

V súboji dvoch najúspešnejších tímov v ére samostatnosti, v ktorej získala Žilina sedem titulov a Slovan osem, nastal obrat pred vyše rokom, keď vo februári 2018 Slovan na neutrálnej pôde v Myjave rozdrvil Žilinu 6:0. Potom síce podľahol na jej trávniku (0:2), ale v ďalších troch stretnutiach opäť vyhrali belasí. Naposledy hrozil Žilinčanom ďalší debakel, keď v decembri na Pasienkoch už po hodine hry prehrávali 0:5, ale v závere dvoma gólmi výsledok skorigovali.

Ševela nerobí z tohto súboja veľké závery. „Žilina má jar výbornú, hovoria o tom jej výsledky i výkony. Má dobre poskladaný tím, sú v ňom aj šikovní mladí futbalisti. Vždy však prízvukujem hráčom, že pre nás je rozhodujúci náš výkon,“ doplnil Ševela.

Slovan získa titul, ak v Žiline vyhrá, potom ho nemusia zaujímať ďalšie výsledky. Ak Dunajská Streda v sobotu nezdolá Sereď, stačí mu aj remíza.

Program 4. kola nadstavby
Skupina o titul, sobota: 15.00 Sereď – Dunajská Streda, 15.30 Ružomberok – Michalovce (RTVS), nedeľa: 15.00 Žilina – Slovan (Orange sport).

Skupina o udržanie sa, sobota: 17.00 Trenčín – Zlaté Moravce-Vráble, Podbrezová – Trnava, Senica – Nitra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava