Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naháňať Ružomberok a vyradiť Žilinu, vraví rekordér Kira

Jeden z rekordov tohto ročníka najvyššej futbalovej súťaže drží michalovský brankár Matúš Kira.

08.04.2019 16:10
FUTBAL: Skalica - Michalovce Kira Foto: ,
Brankár Matúš Kira v drese MFK Zemplín Michalovce.
debata

V závere jesene a na začiatku jari neinkasoval v lige gól 547 minút a výrazne prispel k tomu, že jeho tím sa senzačne prebojoval do prvej šestky. Až v ôsmich zápasoch tohto ročníka si udržal čisté konto. V Bratislave vyťahoval 24-ročný brankár loptu zo svojej siete štyri razy.

Máte pocit, že ste mohli niektorému z gólov zabrániť?

To posúdia predovšetkým tréneri, ja sa sám nikdy nehodnotím, nebudem to robiť ani teraz.

Gólov ste mohli dostať aj viac, ale niekoľkokrát ste mužstvo podržali…

To by malo význam, keby sme aspoň remizovali. Nejaký čas sme so súperom držali krok, ale potom sa prejavila jeho väčšia skúsenosť. Slovan v tejto sezóne ešte s nikým neprehral. Každému sa s ním hrá ťažko. Právom je tam, kde je.

S akými ambíciami ste cestovali do Bratislavy?

Predovšetkým sme nechceli, aby sa zopakovalo to, čo naposledy (Michalovce podľahli na jeseň ešte na Pasienkoch 0:6 – pozn. red.). Povedali sme si, že na Tehelnom poli nemáme čo stratiť, nie sme favorit, ale musíme hrať našu hru. Dlho sa nám to darilo, ale ukázala sa sila Slovana. Mali sme lepšie i horšie fázy v zápase, ale teraz sa už musíme pozerať dopredu. Čaká nás stretnutie s Ružomberkom a potom semifinálová pohárová odveta doma so Žilinou, čo je pre nás kľúčový zápas.

V prvom semifinále Slovenského pohára Zemplín remizoval na žilinskej pôde 1:1. Ako vidíte vaše postupové šance?

Odpoveď budeme poznať 17. apríla. Uvidíme… Gól na pôde súpera nám pomohol a dúfam, že Žilinu vyradíme a maličké Michalovce sa dostanú do veľkého finále.

V tejto sezóne držíte zatiaľ brankársky rekord, ktorý vám už sotva niekto vezme…

To, samozrejme, poteší, ale je to individuálna štatistika a futbal je kolektívny šport. Nejakú nulu, ktorú som si pripísal, by som možno radšej vymenil za víťazstvo.

Michalovce sa prebojovali do prvej šestky súťaže. Čo o tom rozhodlo?

Na to, aký sme klub a v akých podmienkach pracujeme, je to pre nás veľký úspech. Všetci sa usilujeme makať na sto percent, každý z nás sa chce posunúť niekam ďalej. Za týmito výsledkami je naša spoločná práca v tréningu, ktorá sa prejavila aj v zápasoch. Nezačali sme síce súťaž dobre, ale po nakladačke na Slovane sme mali dobré obdobie a neprehrali v ôsmich zápasoch po sebe. To podľa mňa potvrdzuje, že ideme dobrou cestou.

Momentálne sú Michalovce piate a vybojujú si určite historicky najlepšie umiestenie. Trúfate si ešte posunúť sa v tabuľke aj vyššie?

Pred nami je Ružomberok, chceme ho ešte ponaháňať. Najbližšie hráme práve s ním a potom ho privítame aj doma. Ale najdôležitejší je pre nás teraz pohár.

V historickom rebríčku je jedenásty

Kirov výkon bez inkasovaného gólu je síce najvyšší v tomto ročníku, ale v ôsmich ročníkoch z doterajších 26, si najúspešnejší brankár udržal čisté konto dlhšie.

Kira je so svojimi 547 minútami na 11. mieste historického rebríčka. Michalovského brankára môže mrzieť najmä fakt, že jeho úspešnú sériu ukončil spoluhráč – Llazaros Rota si dal vlastný gól v 22. kole.

debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Zemplín Michalovce #Fortuna liga #Matúš Kira