Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najväčšia kríza od návratu. Už aj Trenčín je namočený, nestačil na poslednú Senicu

Za viac ako polrok, od 22. septembra, odohrali futbalisti Trenčína v ligovej súťaži sedemnásť stretnutí, ale vyhrali z nich jediné. Na začiatku jarnej časti zdolali Senicu 3:0.

07.04.2019 14:00
Jakub Paur Foto: ,
Trenčan Jakub Paur ohrozuje bránky Senice.
debata

Vtedy bojovali o prvú šestku. Teraz je jasné, že sa ocitli medzi tímami, ktoré sú reálne ohrozené zostupom.

Trenčania prežívajú najťažšiu krízu odvtedy, čo sa vrátili do najvyššej súťaže v lete 2011. V tomto ročníku si však doteraz so Seničanmi vždy poradili. Oba zápasy vyhrali a dokonca v nich ani neinkasovali (2:0 a 3:0). V sobotu v treťom kole nadstavby podľahli 2:3.

„Nevyužili sme v úvode šance a v obrane sme urobili naivné chyby. Na ihrisku bola cítiť nervozita, máme veľmi mladé mužstvo,“ komentoval trenčiansky tréner Matthias Kohler, ktorý zatiaľ nepriniesol výsledkový obrat. Za dôležitý moment považoval fakt, že v úvode sa zranil jeden z najskúsenejších hráčov AS Kleščík a odstúpil.

Jeho noví zverenci prehrali so Senicou po piatich rokoch. Predtým jej Trenčania podľahli 12. apríla 2014 (1:2). Tentoraz sa chytili, až keď prehrávali už 0:3. V záverečnej dvadsaťminútovke prehru len skorigovali.

„V druhom polčase sa nám podarilo streliť gól, mohli ste vidieť, akú dal nášmu tímu energiu. Na vyrovnanie to nakoniec nestačilo,“ doplnil Kohler.

Tréner súpera Ricardo Chéu naznačil, že jeho tím prišiel na Myjavu s inou stratégiou ako v minulých zápasoch. V nich podľa neho hrala Senica dobre, ale nevyhrala.

Výstavba štadióna v Trenčíne Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Výstavba futbalového štadióna v Trenčíne.

„Súpera sme teraz napadali vysoko a spôsobili sme mu mnoho problémov. Trenčín bol lepší v posledných dvadsiatich minútach, my predtým sedemdesiat minút. Zaslúžili sme si víťazstvo. V posledných minútach sme sa oň báli, v nasledujúcom zápase musíme kontrolovať takúto situáciu lepšie,“ komentoval na klubovej stránke.

Ak by Senica opäť podľahla, predposledné Zlaté Moravce-Vráble mohli získať už výrazný, sedembodový náskok. Vybojovali tretiu výhru za sebou a majú stále o štyri body viac ako Seničania. Bodovo dostihli Trenčín i Podbrezovú. Do boja o záchranu sú tak reálne namočené už štyri tímy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #FK Senica