Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina v šlágri nedala penaltu a padla, DAC sa na ňu dotiahol. Remíza Trnavy

Súboj prenasledovateľov vedúceho Slovana Bratislava sa skončil víťazstvom Dunajskej Stredy doma nad Žilinou 1:0 v sobotňajšom stretnutí 3. kola nadstavbovej časti skupiny o titul vo Fortuna lige.

06.04.2019 17:33 , aktualizované: 19:34
Dunajská Streda, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Dunajskej Stredy.
debata (1)

Žilina zaznamenala prvú prehru v tomto kalendárnom roku. Dunajská Streda má už rovnako ako Žilina 48 bodov, oba tímy strácajú na vedúci Slovan 16 bodov.

FC DAC 1904 Dunajská Streda – MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Gól: 15. Ronan, ŽK: 45. Čmelík, 55. T. Huk (obaja Dunajská Streda), rozhodovali: Sedlák – Somoláni, Ferenc
Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, T. Huk, S. Koné, E. Davis – M. Vida – Čmelík (75. Abdulrahman Taiwo), Kalmár, Ronan, K. Vida (71. M. Bednár) – Divkovič (89. Blackman)
Žilina: D. Holec – Kaša, Králik, Lochošvili – Anang, Káčer, Pečovský, Holúbek (83. K. Vallo) – Škvarka, Boženík (72. Balaj), Mihalík (67. Tomič)

V 6. minúte mohol otvoriť skóre Škvarka, Mihalík vysunul kapitána Žiliny, ktorý mohol ísť sám na brankára, ale Jedlička chytil. V 9. minúte bol blízko ku gólu Divković, po Davisovej prihrávke z päťky poslal loptu nad. O minútu neskôr vyskúšal strelu Kalmár, vyznamenať sa musel brankár Holec.

V 15. minúte sa DAC dostal do vedenia, Kalmárovu prihrávku z ľavej strany zužitkoval Ronan, ktorý z hranice šestnástky prekonal Holeca. V 16. minúte z protiútoku vybojovali hostia pokutový kop, ktorý však Mihalík poslal do brvna. V 24. minúte po centri Ronana mohol zvýšiť Kone, ale jeho hlavičku Holec chytil.

V 33. minúte mal blízko ku gólu Čmelík, na Ronanovu prihrávku bol príliš rýchly. V 37. minúte vyskúšal strelu Škvarka, ale bol nepresný. V 44. minúte po centri Davisa hlavičkoval nebezpečne osamotený Huk, no stál v ofsajde.

V 50. minúte dostal Davis loptu do behu, ale z ľavej strany namieril nad. V 60. minúte mohli vyrovnať hostia, keď sa rútili v prečíslení do protiútoku, po prihrávke Káčera sa dostal pred bránku Škvarka, ale jeho možnosť zneškodnil Jedlička.

O minútu neskôr po prihrávke Holúbka sa snažil vystreliť Boženík, ale Jedlička bol opäť na mieste. V 67. minúte po rohovom kope Ronana hlavičkoval Konan vedľa. V 79. minúte mal na kopačkách vyrovnávajúci gól Káčer, ale strelu chytil Jedlička.

O dve minúty neskôr to skúsil Balaj, opäť sa vyznamenal domáci brankár. V 82. minúte mohol zvýšiť Divković, ale strelu z hranice päťky Holec vyrazil na roh. V 87. minúte Kalmár poslal na bránku priamy kop, Holec musel vyraziť na roh. Žilinčania sa aj ku koncu sa snažili o vyrovnanie, ale márne.

Peter Hyballa, tréner DAC: „Dávam kompliment súperovi, mojim hráčom a fanúšikom. Každý hráč a tréner očakáva takýto zápas. Počas týždňa sme rozmýšľali, ako hrať proti žilinskému rozostaveniu 3–5–2, preto sme hrali 4–3–3. Vrátil sa Máté Vida. Žilina potvrdila, že dokáže vyjsť z pressingu. Naša hra sa podobala štýlu z minulého roka. V minulých zápasoch sme nemali dobrý prvý polčas, ale dnes to bolo v poriadku, v druhom sme mali veľa miesta za obranou. Som maximálne hrdý na hráčov a fanúšikovia boli fantastickí.“

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: „Bol to dobrý zápas s vysokým tempom, nasadením a krásnou atmosférou. Pre mladých hráčov je to výborná možnosť sa zlepšovať. Mali sme dve, tri čisté gólové šance a nepremenili sme penaltu. Po zahodených šanciach sme nemohli očakávať lepší výsledok. Bol to pre nás tretí zápas za týždeň, ale chlapci to fyzicky výborne zvládli. Prístup a nasadenie boli na vysokej úrovni.“

Ružomberok zvíťazil v Nitre nad Sereďou

Futbalisti MFK Ružomberok ťahajú už desaťzápasovú šnúru bez prehry. „Ruža“ v sobotu v súboji 3. kola skupiny o titul zvíťazila v Nitre nad domácou Sereďou tesne 1:0 a ukončila sériu štyroch remíz v najvyššej domácej súťaži.

Ružomberčania si v tabuľke FL upevnili štvrtú priečku, futbalisti Serede sú na šiestej priečke.

ŠKF iClinic Sereď – MFK Ružomberok 0:1 (0:0) – hralo sa v Nitre
Gól: 54. Gerec, ŽK: 84. Baéz – 90.+ Macík, rozhodovali: Očenáš – Ádám, Jánošík, 361 divákov
Sereď: Nwolokor – T. Ba, Menich, Ľ. Michalík, T. Hučko – Morong, Baéz – Iván (75. St. Hillaire), Menich, M. Kuzma (64. Špehar) – Lačný (60. Pankaričan)
Ružomberok: Macík – Čurma, D. Kružliak, J. Maslo, Madleňák – D. Takáč, Qose – M. Kmeť (89. Jedinák), Gerec (90.+ Zsigmund), Gál-Andrezly – Mustedanagič (79. Kostadinov)

Úvodná polhodina nepriniesla ani na jednej strane dramatické momenty, hráči oboch tímov sa ťažko vyrovnávali s premočeným terénom. Neskôr strela hosťujúceho Qoseho ani veľká šanca Takáča neskončili v seredskej bránke. Mustedanagič zaváhal v ďalšej veľkej šanci Ružomberka a do kabín sa išlo bez gólov.

Hostia sa dočkali vedúceho gólu v 54. minúte, keď presnú prihrávku Mustedanagiča premenil Gerec – 0:1. Obaja hráči si svoje úlohy po piatich minútach vymenili, Mustedanagič však z dobrej príležitosti nedokázal streliť druhý gól. Ružomberčania nepustili domácich do výraznej gólovej príležitosti, boli aktívnejší a svoje víťazstvo si bezpečne ubránili.

Nitra získala v Trnave bod

Hráči Spartaka Trnava remizovali s FC Nitra 1:1 v stretnutí 3. kola nadstavbovej časti skupiny o záchranu. Obaja súperi ašpirujú na konečné siedme miesto tabuľky, ktoré za istých okolností môže znamenať boj o pohárovú Európu pre nasledujúci súťažný ročník.

FC Spartak Trnava – FC Nitra 1:1 (0:0)
Góly: 52. Yilmaz – 54. Chobot, ŽK: 63. Markoski – 41. Machovec, 86. Macho, 89. Dubeň, 90.+ Sokovič, rozhodovali: Marhefka – Brnko, Hrmo
Trnava: Bolek – M. Turňa, Abena, Janečka, Čonka (64. A. Sloboda) – Miesenböck, Lovat, Grendel, Markoski (83. Ashiru) – Dudl, Depetris (46. Yilmaz)
Nitra: Pindroch – M. Dubeň, Niba, Bilovský, Ján Chovanec – Chobot (73. Šurnovský), Machovec (79. Macho), Charizopulos, Gatarič (88. Vrábeľ) – P. Farkaš, Sokovič

Domáci boli od začiatku útočnejší, snažili sa získať územnú prevahu, no pred šestnástkou sa ich umenie končilo. Hostia z Nitry pohrozili v 22. minúte, keď sa s loptou dostali až do päťky, no zakončiť sa im nepodarilo. V 27. minúte zakončil strelou vedľa sľubne rozbehnutú akciu Grendel. V 30. minúte vystrelil z priameho kopu nad bránku Miesenböck.

O minútu po rýchlom brejku a centri Markoského nezakončil hlavou zblízka Čonka. V 39. minúte po nitrianskom rohu hlavičkoval vedľa Dubeň. V 41. minúte po priamom kope Grendela išla vedľa nitrianskej bránky hlavička Lovata. V 44. minúte Gatarič namieril krížnou strelou vedľa trnavskej bránky.

V druhom polčase v 47. minúte si center Turňu zrazil Machovec na hornú sieť. V 50. minúte sa domáci ujali vedenia, keď strelu Lovata vyrazil Pindroch k Yilmazovi a ten svojím 10. ligovým trnavským gólom prekonal brankára. O štyri minúty bolo vyrovnané, keď sa po zlej malej domov Lovata dostal k lopte Chobot a bez problémov prekonal domáceho Boleka.

Domáci sa v ďalšom priebehu snažili o strelenie gólu, ale nepodarilo sa im to, keď najskôr v 62. minúte strelu Grendela vykryl nitriansky brankár, o päť minút neskôr Yilmaz hlavičkoval na hornú sieť a v 72. minúte po centri Grendela vyrazil hlavičku Miesenböcka nitriansky brankár. Dve minúty pred koncom si Pindroch poradil s hlavičkou Slobodu a na stave sa už nič nezmenilo a oba tímy si do do tabuľky pripísali po bode.

Michal Ščasný, tréner Trnavy: „Chlapci nechali na ihrisku všetko, čo mohli. Hrali sme do zabezpečenej obrany Nitry, mali sme šance na víťazstvo, no gól sme si dali po chybe Dudla. Nemyslím si, že remíza bola spravodlivá.“

Michal Kuruc, tréner Nitry: „Tento týždeň sme videli Trnavu v pohári. S výsledkom nie sme spokojní, pretože dlho sme v lige nevyhrali. Chlapci boli v defenzíve zodpovední, ale dopredu to nebolo také, aké sme chceli. Bojovali sme celý zápas zodpovedne a myslím si, že remíza je spravodlivá.“

Zlaté Moravce otočili duel s Podbrezovou

V dôležitom súboji o záchranu zdolali Podbrezovú 2:1. ViOn zvíťazil v druhom zápase po sebe a na svojho sobotňajšieho súpera sa už bodovo dotiahol.

FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – FK Železiarne Podbrezová 2:1 (0:0)
Góly: 70. Ďubek (z pok. kopu), 73. Válovčan – 64. A. Mojžiš
ŽK: 64. Kwin, 74. Ďubek, 86. Grozdanowski – 19. Wiezik, 27. Leško, 69. A. Mojžiš, 74. Kiwior, 76. Špyrka, 90.+ Hlohovský, rozhodovali: Chmura – P. Bednár, Žákech
Zlaté Moravce: A. Chovan – Čögley, Kwin, Asanovič, Brašeň – Grozdanovsk (89. Práznovský) – Orávik (59. Kelez) – Ďubek, B. Ľupták (66. Karlík), Válovčan – Dočekal
Podbrezová: M. Vantruba – Obročník, Kiwior, M. Oravec, A. Mojžiš – Viazanko, Bartoš (76. Paraj) – Leško, Špyrka (80. Olatunji), Hlohovský – Wiezik

V šesťbodovom stretnutí sa od úvodného hvizdu bojovalo o každý meter hracej plochy. Po 15 minútach Ďubek rozohral štandardku na Asanoviča, ktorého dobre namierenú strelu z rohu päťky stihol Vantruba vyraziť. Po polhodine prišla akcia hostí, Leškov center našiel Wiezika, ale ten namieril vedľa ľavej žrde Chovanovej bránky.

V závere prvého polčasu boli aktívnejší hostia. V 40. minúte vyskúšal šťastie Hlohovský, ale s jeho polovysokou strelou k pravej žrdi si Chovan poradil. V 43. minúte vystrelil spoza šestnástky Obročník, jeho strela však asi o meter minula brvno domácej bránky.

Po zmene strán sa hralo dlhé minúty bez streleckej príležitosti. Až v 59. minúte Viazanko natiahol Chovana k pravej žrdi, jeho strele však chýbali centimetre. Do vedenia išli hostia v 65. minúte, Leško rozohral štandardnú situáciu, Wiezekovu hlavičku stihol ešte Chovan vyraziť, ale na dorážku Mojžiša bol prikrátky.

Vyrovnanie priniesla 71. minúta, keď Mojžiš zahral rukou v pokutovom území a nariadenú jedenástku bezpečne premenil Ďubek. Obrat dokonala 73. minúta, keď Čögley ukážkovo vysunul Válovčana, ktorý s prehľadom prekonal Vantrubu. V závere vrhli hostia všetky sily do útoku, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: „Sme veľmi radi, že sme potvrdili tri body z Trnavy. Po inkasovanom góle hráči nesklonili hlavy, bojovali a zápas otočili. Toto víťazstvo má pre nás veľkú cenu. Verím, že nebudeme tým mužstvom, ktoré opustí Fortuna ligu.“

Vladimir Veselý, tréner Podbrezovej: „V sobotu sme veľa futbalovej krásy nevideli. Bolo to veľmi bojovné stretnutie. V druhom polčase sme sa dostali do vedenia, urobili sme však dve chyby, ktoré domáci využili. Ideme ďalej.“

Posledná Senica bodovala naplno v súboji s Trenčínom

Posledný tím Fortuna ligy zo Senice sa razantne prihlásil do súboja o záchranu, na myjavskom ihrisku zvíťazil nad „domácim“ Trenčínom 3:2. Seničania bodovali naplno prvýkrát od 15. kola, keď 10. novembra 2018 uspeli v Podbrezovej.

AS Trenčín – FK Senica 2:3 (0:2) – hralo sa v Myjave
Góly: 71. Sleegers, 83. Čatakovič – 27. E. Ramírez, 36. C. Da Graca Kay (z pok. kopu), 50. Dangubič, ŽK: 35. Mašovič, 54. Paur – 74. Asmah, rozhodovali: Kružliak – Vorel, Chládek
Trenčín: D. Chudý – A. Slávik, Mašovič, Kleščík (20. Pišoja, 54. Sleegers), Yem – Zubairu, Bukari, Čatakovič – Roguljič, Paur, Corryn (43. Van Arhem)
Senica: Taborda – Asmah, R. Dias, C. Da Graca Kay, Krč – El Moudane, Dangubič (73. Azankpo) – Tešija (90.+ Dubois), Klapan, Castaňeda (84. Zezinho) – E. Ramírez

Prvú šancu mal po piatich minútach hosťujúci Dangubič, trenčiansky brankár Chudý bol pozorný. Po štvrťhodine hry podržal Senicu brankár Taborda a zmaril Bukarimu šancu na vedúci gól. Onedlho mohol otvoriť skóre opäť Bukari, no tesne minul ľavú žrď bránky hostí. Do vedenia išla v 27. minúte Senica, keď nedorozumenie v obrane hostí využil Ramirez.

Do dvojgólového vedenia sa dostala o necelých desať minút, keď Kay premenil jedenástku po ruke domáceho Mašoviča. Hostia mohli pridať aj tretí gól, no El Moudane nevyužil ďalšie zaváhanie trenčianskej obrany.

Hostia sa predsa len dostali do trojgólového vedenia, keď v 50. minúte skóroval Dangubič. Senica diktovala tempo hry, Trenčín sa trápil. V 71. minúte sa však podarilo znížiť Sleegersovi a domáci ožili. Desať minút pred koncom ešte Čatakovič nedal kontaktný gól, ale v 83. minúte už skorigoval na 2:3. Trenčanom sa však už nepodarilo vyrovnať.

Aktualizujeme…

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda