Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žilina môže ujsť DAC. Vyše dva roky ho nezdolala

V októbri 2016, keď v Dunajskej Strede rekonštruovali štadión a DAC bol doma v Senci, vyhrala Žilina nad tímom zo Žitného ostrova 6:0. Odvtedy však odohrali tieto tímy sedem vzájomných ligových zápasov a všetky priniesli vyrovnaný boj. Žilinčania ani raz nevyhrali a až štyri z týchto zápasov sa skončili nerozhodne.

05.04.2019 22:21
Kristopher András Vida, Jakub Holúbek Foto: ,
Kristopher András Vida (DAC) pred Žilinčanom Jakubom Holúbkom.
debata

Remízu priniesli aj dve predchádzajúce stretnutia v tomto ročníku. Najprv sa stretnutie v Dunajskej Strede skončilo bez gólov a v Žiline bolo 2:2. Aj v sobotu sa v treťom kole nadstavby očakáva vyrovnaný súboj. Bude to priamy boj o druhú priečku. Žilinčania majú o tri body viac a v prípade víťazstva by svojmu súperovi ušli.

DAC sa pokúsi využiť domáce prostredie a predĺžiť so Žilinčanmi úspešnú šnúru. Ako informovala oficiálna stránka klubu, v sobotu nastúpi na 50. zápas v novovybudovanej Mol Aréne. V lige v nej podľahol len dvom súperom – dvakrát Trenčínu (1:2 a 0:3) i Slovanu (0:1 a 0:1). Žilinčanov privíta na novom štadióne piaty raz a ešte tu s nimi neprehral (2:2, 4:2, 3:1, 0:0).

Ani jednému zo sobotňajších súperov posledné zápasy nevyšli podľa predstáv. Žilinu čaká v rozpätí týždňa tretie stretnutie – v dvoch predchádzajúcich remizovala 1:1, najprv pred týždňom v lige v Ružomberku a v týždni doma s Michalovcami v Slovenskom pohári.

Dunajskostredské mužstvo sa už takmer mesiac netešilo z plného bodového zisku, zvíťazilo 2:1 v Zlatých Moravciach (9. marca), ale v nadstavbovej skupine doma len remizovalo s Ružomberkom (1:1) a podľahlo na Tehelnom poli Slovanu (1:3).

Vzájomný súboj dvoch prenasledovateľov by mohol využiť Slovan na ďalšie zvýšenie náskoku. Opäť sa predstaví doma na novom štadióne, privíta Michalovce.

V lige s týmto súperom ešte nikdy neprehral, z doterajších desiatich zápasov s ním východniari vybojovali len dve domáce remízy (1:1). Zemplín má zlé spomienky predovšetkým na posledný zápas s belasými, vlani v novembri schytal na Pasienkoch debakel (0:6).

Program 3. kola nadstavby

Skupina o titul, sobota 15.30 Dunajská Streda – Žilina (RTVS), 17.00 Sereď – Ružomberok, nedeľa 15.00 Slovan – Michalovce (Orange sport), o udržanie, sobota 17.00 Zlaté Moravce-Vráble – Podbrezová, Trenčín – Senica, Trnava – Nitra.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #DAC Dunajská Streda