Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dve penalty a červená. Slovan vyhral šláger a ligu vedie o 16 bodov

Prišiel a rozhodol. Tréner futbalistov bratislavského Slovana Martin Ševela poslal v 61. min do hry Dejana Dražiča. Mal šťastnú ruku, pretože Srb bol na ihrisku len minútu a rozhodol nedeľňajší šláger s Dunajskou Stredou.

31.03.2019 17:13 , aktualizované: 19:37
Andraž Šporar, Tomáš Huk, Souleymane Kone Foto: ,
Útočník Slovana Andraž Šporar medzi Tomášom Hukom a Souleymanem Konem z Dunajskej Stredy.
debata (1)

„V týždni mal zdravotné problémy. Po príchode na ihrisko oživil našu hru,“ pochválil ho Ševela.

Líder súťaže aj do tretice zdolal v tomto ročníku svojho prenasledovateľa DAC Dunajská Streda (3:1) a má pred ním už 19-bodový náskok. V druhom kole nadstavby zakopli aj Žilinčania a tí na druhom mieste strácajú 16 bodov.

Na novom štadióne na Tehelnom poli sa hralo len druhý raz oficiálne stretnutie a vyše 14-tisíc divákov sledovalo hodinovú presilovku domácich. V rozpätí desiatich minút sa v prvom polčase vyfauloval Herc, po druhej žltej karte opustil ihrisko.

Belasí mali takmer celý zápas prevahu, vypracovali si viacero šancí, v 21. min Suchockij z priameho kopu spoza šestnástky trafil ľavú žrď, ale góly padali až po prestávke.

Skóre otvoril Čavrič, ale domáci sa z náskoku tešili len tri minúty, Davis z penalty vyrovnal. Po hodine hry rozhodol už spomenutý náhradník Dražič, ale Slovan mal ďalšie šance na zvýšenie náskoku. Moha, ktorý nebol vo svojej koži, spálil v 83. min penaltu, brankár Jedlička zneškodnil dve jeho strely.

O dve minúty neskôr bežal Moha sám na súperovho brankára, ale ten opäť zmaril jeho šancu. Už v nadstavenom čase sa dočkal aj Šporar, ktorý svojím 21. gólom v sezóne spečatil prehru DAC.

„Výsledok je zaslúžený, ale som hrdý na svojich hráčov, ktorí bojovali proti najlepšiemu slovenskému tímu hodinu oslabení a do posledných minút mu bojovnosťou komplikovali situáciu,“ vyjadril sa tréner DAC Peter Hyballa. DAC stráca po nedeli na druhú Žilinu už tri body.

ŠK Slovan Bratislava – FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (0:0)
Góly: 47. Čavrič, 62. Dražič, 90.+ Šporar – 51. E. Davis (z pok. kopu), ŽK: 36. D. Strelec, 50. Bajrič – 10. S. Koné, 20. Herc, 32. Kalmár, 57. Čmelík, 78. E. Davis, ČK: 31. Herc (Dunajská Streda) po 2. ŽK, rozhodovali: Ziemba – Vorel, Kováč, 14 030 divákov
Slovan: Greif – Medveděv, Bajrič, Božikov, Suchockij – Ljubičič (70. Holman), de Kamps – D. Strelec (61. Dražič) – Čavrič, Šporar, Moha (87. Guzmics)
Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna, T. Huk, S. Koné, E. Davis (78. Šimčák) – M. Vida (70. M. Bednár) – Herc, Kalmár, Ronan – Abdulrahman Taiwo, Divkovič (55. Čmelík)

Futbalový šláger Slovan - Dunajská Streda Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Hráči Slovana a Dunajskej Stredy pred zápasom...

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda