Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namočil sa do korupčnej aféry. Potrestaný kapitán sa po pol roku vrátil a zažil obrat

Trvalo pol roka a týždeň, kým sa meno Petra Orávika opäť objavilo na súpiske mužstva zo Zlatých Moraviec.

31.03.2019 13:13
Peter Oravík Foto: ,
Peter Oravík (vpravo) na archívnej snímke.
debata

Bývalý kapitán tímu schytal deväťmesačný trest, ktorý mu bežal od 27. septembra minulého roka. Jeho poslednú tretinu mu minulý týždeň disciplinárna komisia SFZ zmenila na podmienečný.

„Pol roka som nemohol hrať, bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie. Dúfam, že teraz to bude už len lepšie,“ zdôraznil 30-ročný stredopoliar, ktorý je pevne zviazaný s klubom zo Zlatých Moravciec, prežil v ňom desať rokov, takmer celý čas, čo mužstvo pôsobí v najvyššej súťaži.

Orávik sa namočil do korupčnej aféry. Jeho niekdajší spoluhráč Róbert Gešnábel ho nahováral na ovplyvňovanie zápasov, čo však odmietol, ale chystaný podvod nenahlásil orgánom činným v trestnom konaní. ViOn s ním rozviazal zmluvu, ale teraz v ťažkom boji o záchranu so službami skúseného hráča počíta.

V Trnave si Orávik zahral viac ako polhodinu a prispel k nečakanému víťazstvu svojho tímu na pôde majstra. Rozhodujúci gól padol dve minúty pred koncom po Ďubekovom rohu a hlavičke striedajúceho Práznovského. Trnava predtým vyhrala doma s týmto súperom desať ligových zápasov po sebe.

Orávik zažil veľký obrat v mužstve. V aktuálnom ročníku najvyššej súťaže totiž získalo prvé tri body na ihrisku súpera. V predchádzajúcom si pripísalo vonku len jediné. Vyhralo 9. septembra 2017 v Senici (1:0).

Donedávna posledný tím tabuľky sa teraz vzdialil tomuto súperovi, ktorého v predchádzajúcom kole v priamom súboji zdolal. Na 11. priečke má už o štyri body viac ako Seničania a len o tri body menej ako Trenčín a Podbrezová, ktoré sú nad ním…

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #FC ViOn Zlaté Moravce #Peter Orávik