Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC chce späť druhé miesto. Na Slovan ide vyhrať

Futbalistom Slovana Bratislava by už iba čisto teoreticky mohli skomplikovať cestu za titulom dve mužstvá, ktoré sú za nimi v tabuľke.

30.03.2019 06:53
DAC Dunajská Streda, ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Zľava: Zsolt Kalmár a Joeri De Kamps v predchádzajúcom zápase Dunajskej Stredy so Slovanom.
debata

Po reprezentačnej prestávke privítajú zajtra v druhom kole nadstavby na novom štadióne na Tehelnom poli tretí tím súťaže Dunajskú Stredu.

Ak belasí zvíťazia, môžu sa striasť ďalšieho z prenasledova­teľov, pretože osem kôl pred koncom by strata hostí narástla na devätnásť bodov. DAC však aktuálne zaujíma viac boj o druhú priečku, na ktorej sa dlho držal, ale na jar ho preskočila Žilina.

„Ideme do Bratislavy vyhrať,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovom webe obranca DAC Christian Herc. „Chceme sa vrátiť na druhé miesto, alebo aspoň udržať krok so Žilinou. V Bratislave očakávam bojovný zápas dvoch dobre organizovaných tímov.“

V prospech Slovana hovorí aj fakt, že v štyroch posledných vzájomných zápasoch svojho súpera zdolal a ten mu strelil iba dva góly len v jednom z týchto súbojov, ostatné prehral na nulu. Bratislavčania boli úspešnejší aj naposledy v Dunajskej Strede, v úvodnom tohtoročnom súboji vyhrali 1:0.

„Pre nás je to prestížny zápas. Veríme, že nás príde opäť povzbudiť veľa ľudí. Je to ďalšie derby, na ktoré sa tešíme. K takýmto zápasom patria aj emócie a napätie. Ale z výsledkového hľadiska si prajeme, aby to nebol nervák a stretnutie sme zvládli. Poteší nás akékoľvek víťazstvo,“ zdôrazňuje brankár belasých Dominik Greif.

Žilinčania sa predstavia v Ružomberku, ktorý už osem zápasov za sebou neprehral, hoci v tejto sérii figuruje aj päť remíz. Stále si udržiava nádej na tretiu priečku, ktorá by mu zabezpečila účasť v európskom pohári.

Tréner Žilinčanov Jaroslav Kentoš upozorňuje, že Ružomberok má jednu z najlepších obrán v súťaži a len dobrý a komplexný výkon umožní jeho zverencom, aby získali tri body. „Každý zápas je dôležitý. Čaká nás náročná prekážka, no spoločne s fanúšikmi, ktorí sa chystajú do Ružomberka, ju môžeme prekonať,“ uviedol na stránke MŠK.

Na jeseň obe mužstvá stopercentne využili domáce prostredie. Ružomberok zdolal Žilinu (3:1), ale na jej pôde podľahol (0:3), čo bola najvyššia ružomberská prehra v tomto ročníku.

Program 2. kola nadstavby

Skupina o titul, dnes 17.00 Ružomberok – Žilina (RTVS), Michalovce – Sereď, nedeľa 15.00 Slovan – Dunajská Streda (Orange sport), o udržanie, dnes 17.00 Nitra – Trenčín, Trnava – Zlaté Moravce-Vráble, Senica – Podbrezová.

TV Pravda: Šéf SFZ Ján Kováčik pred štartom kvalifikácie ME 2020 odpovedal na otázky Pravdy

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda