Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nabudúce chcem dať tri góly, tvrdil po zápase v Seredi veľký talent Slovana

Po polroku a pätnástich dňoch postavil bratislavský Slovan do poľa v základnej jedenástke prvý raz Slováka.

17.03.2019 15:00
ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Radosť hráčov Slovana z prvého gólu proti Seredi.
debata

Mladík Dávid Strelec sa chopil šance. Už v druhej minúte stretnutia so Sereďou strelil gól. Jeho druhý v najvyššej súťaži. Líder súťaže vyhral 4:1.

„Prežívam neopísateľné pocity. Ďakujem trénerovi i klubu, že som dostal túto šancu,“ tešil sa Strelec po zápase, v ktorom prvý raz v kariére nastúpil v základnej zostave áčka.

Mrzelo ho, že niektoré ďalšie možnosti nevyužil, najväčšiu šancu spálil po štvrťhodine, keď vo výbornej pozícii netrafil bránku.

„Nie som spokojný s jedným gólom. Mal som ich dať viac. Musím na sebe ďalej pracovať, možno viac trénovať zakončenie. Nabudúce chcem dať tri góly,“ vyhlásil v rozhovore na klubovej stránke útočník, ktorý o necelé tri týždne oslávi osemnásť rokov.

Vlani 1. septembra dostal v Žiline v obrane belasých posledný raz šancu v ligovom základe slovenský futbalista. Kornel Saláta dal jediný gól stretnutia. Rozhodol o zisku troch bodov svojho tímu. Aj potom stál naďalej v bránke Dominik Greif, ale v poli nastupovali slovanisti vo všetkých ligových zápasoch už len s legionármi.

Strelec sa objavil ako striedajúci hráč už v niektorých predchádzajúcich zápasoch aktuálnej sezóny. Na záver jesene v 18. kole dostal najväčší priestor. Proti Žiline si zahral polhodinu a premiérovo v lige skóroval. Aj vtedy mu stačili na to necelé dve minúty pobytu na ihrisku. Ako naposledy v Nitre.

Talentovaný útočník spôsobil rozruch v priebehu zimnej prípravy na začiatku februára, keď odmietol odcestovať na pokyn rodičov s mužstvom na sústredenie do Turecka, dôvodom boli obavy z nepriaznivého počasia. Klub prijal toto rozhodnutie s nevôľou, ale musel želanie rodičov rešpektovať, keďže Strelec stále nie je plnoletý.

„Veľmi nás mrzí, že neodcestoval do Turecka, kde mohol zabojovať o miesto v mužstve. Pripravuje sa s našou devätnástkou a uvidíme, ako bude napredovať. Chceme s ním pracovať, ale teraz si musí počkať na svoju šancu,“ vyjadril sa o Strelcovi na prahu jarnej časti generálny riaditeľ ŠK Ivan Kmotrík mladší.

Strelec sa vrátil do tímu veľmi rýchlo, už vo februári. Nechýbal v tíme v druhom tohtoročnom kole, keď si zahral záverečných dvadsať minút súboja so Sereďou. Po uplynulej sobote urobil ďalší krok do zostavy lídra súťaže.

„Ukázal svoje kvality i to, že môžeme s ním rátať aj do budúcnosti. Pokiaľ zostane pokorný, skromný, bude to výborné, bude rozvíjať svoj talent. Verím, že v budúcnosti bude jedným z ťahúňov našej ofenzívy a aj jedným z lídrov tímu,“ vyjadril sa na jeho adresu tréner Martin Ševela.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dávid Strelec