Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Napätie v Zlatých Moravciach. Bude to boj kto z koho

Pred rokom vyhrali základnú časť najvyššej súťaže futbalisti Spartaka Trnava s deväťbodovým náskokom a bez väčších problémov dokráčali k zisku premiérového slovenského titulu. Oslavovali ho dve kolá pred koncom.

16.03.2019 09:00
Eric Ramírez Foto: ,
Presadí sa pohárový hrdina Senice Eric Ramírez aj v dôležitom súboji so Zlatými Moravcami?
debata

Dnes štartuje nadstavbová časť súťaže, tabuľka sa rozdelí na dve skupiny – o titul i záchranu – a každý tím ešte čaká desať stretnutí. Všetky výsledky z doterajšieho priebehu sa počítajú. Slovan získal doteraz o štrnásť bodov viac ako Dunajská Streda a Žilina a pomaly už môže chystať majstrovské oslavy. Je len otázkou, s akým náskokom sa bude tešiť zo svojho deviateho slovenského titulu.

Dvom mužstvám za ním pripadne miestenka do Európskej ligy. Ak však jedno z nich vyhrá Slovenský pohár – taká možnosť ešte stále existuje (v semifinále sú z prvej šestky Žilina i Michalovce) – uskutoční sa baráž o jedno miesto v predkole Európskej ligy. V semifinále tejto baráže (29. 5.) by sa stretol štvrtý so siedmym a piaty so šiestym tímom tabuľky, víťazi nastúpia vo finále (2. 6.). Hralo by sa na jeden zápas, vždy na ihrisku lepšie umiestneného mužstva v konečnej tabuľke.

Zatiaľ sa zdá, že dramatickejší ako boj o titul bude súperenie o záchranu. Posledné mužstvo vypadne a predposledné sa stretne v dvoch stretnutiach s druhým mužstvom druhej ligy o udržanie (28. mája a 1. júna).

Už dnes sa uskutoční prvý existenčný zápas v Zlatých Moravciach. Narazia na seba dvaja najvážnejší kandidáti na zostup. Zlaté Moravce-Vráble hostia predposlednú Senicu a môžu sa odlepiť z dna tabuľky. Kto zaboduje, získa výhodu, pretože bude mať priebežne lepšie vzájomné zápasy, čo môže byť vo finiši v prípade rovnosti bodov rozhodujúce. Zatiaľ majú obaja namočení po jednej výhre.

Seničania, ktorí v týždni vyradili Nitru vo štvrťfinále Slovenského pohára po senzačnom víťazstve 5:1, v základnej časti zdolali dnešného súpera 3:0, ale predtým podľahli v Zlatých Moravciach 0:4. ViOn sa drží na poslednej priečke od 14. kola (3. novembra), keď prehral práve v Senici.

Program 1. kola nadstavby

Dnes, skupina o titul: 15.30 Sereď – Slovan (RTVS), 17.00 Žilina – Michalovce,** nedeľa** 15.00 Dunajská Streda – Ružomberok (Orange sport), o udržanie, dnes: 17.00 Trenčín – Trnava, Podbrezová – Nitra, Zlaté Moravce-Vráble – Senica.

Derby bolo viac ako dve kolá

V Dunajskej Strede aj naďalej stúpa návštevnosť. V základnej časti videlo jeden zápas priemerne 7925 divákov. Na porovnanie: pred rokom bol priemer 7516, pred dvoma 6626 ľudí. Doteraz najväčšia futbalová eufória vládla v slovenskej ére v Trnave v ročníku 1996/97, keď sa priemerné návštevy vyšplhali na 14 673 divákov. V Trnave sa zrodila aj historická najvyššia návšteva. Derby Trnava – Slovan 8. apríla 1996 sledovalo 24 850 divákov.

TV Pravda: Pozrite si videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa:

Video

Pred dvoma týždňami prišlo na otvorenie nového Tehelného poľa a derby Slovan – Trnava 22 500 fanúšikov, čo je druhá najvyššia návšteva ligy. Na tomto jedinom stretnutí bolo viac divákov ako v niektorých prípadoch na dvoch kompletných kolách aj v túto jeseň. V súčasnej diváckej mizérii tým jeden zápas výrazne ovplyvnil celkový priemer.

Podľa záznamov Pravdy 132 zápasov základnej časti videlo 298 689 divákov, čo predstavuje priemer 2262 ľudí. Je to o 100 divákov viac ako v minuloročnej základnej časti. Bez zápasu na Tehelnom poli však sledovalo 131 stretnutí 276 189 divákov, priemer 2108. To znamená o 157 fanúšikov menej ako pred rokom…

TV Pravda: Slovenský futbal už čoskoro korunuje svojho ďalšieho kráľa. Kto by mal ovládnuť aktuálny ročník ankety Futbalista roka podľa legiend Vladimíra Kindera a Szilárda Németha?

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC ViOn Zlaté Moravce