Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavčanov sklamal nový štadión: Nešla voda, slovanisti sú len diváci

Šláger 21. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy medzi futbalistami domáceho ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava sprevádzali viaceré kontroverzie.

05.03.2019 14:00
FUTBAL-FL: Bratislava - Trnava fanúšikovia Foto: ,
Zápasom Slovan - Trnava slávnostne otvorili vynovené Tehelné pole. Radosť z toho mali najmä fanúšikovia Slovana.
debata (3)

Trnava pôvodne hrozila, že na zápas na „novom“ Tehelnom poli nemusí ani nastúpiť, pretože ide o nedokončenú stavbu, napokon však slovanisti stihli dať všetko oficiálne do poriadku a mohlo sa hrať.

Fanklub Spartaka napriek tomu vyhlásil bojkot zápasu a Trnava domácim vrátila lístky do provizórneho sektora hostí, ktorý tak zaplnili fanúšikovia „belasých“. Napriek tomu, že sa zápas odohral, Trnavčania neboli spokojní so stavom štadióna.

TV Pravda: Pozrite si našu videoreportáž zo slávnostného otvorenia Tehelného poľa

Video

„Šatňa je dobrá, ale nejde poriadne voda. Osprchovali sme sa v studenej. Asi zabudli na detaily, či to urobili naschvál, to neviem,“ uviedol ofenzívny univerzál Spartaka Trnava Kubilay Yilmaz po zápase, v ktorom Slovan triumfoval 2:0 gólmi slovinského kanoniera Andraža Šporara.

Yilmaz si z toho však príliš ťažkú hlavu nerobil. „Aspoň som mal regeneráciu hneď po zápase, keď som sa sprchoval v tej studenej vode,“ dodal. Zástupca kabíny Slovana Dominik Greif oponoval, že u nich bolo všetko v poriadku.

V bojových podmienkach fungovali aj tréneri Spartaka, ktorých miestnosť na Tehelnom poli zívala prázdnotou. Tréner Michal Ščasný so svojím realizačným tímom by v nej márne hľadal stoličku či stolík. Podobne na tom boli maséri, ktorí tiež nemali k dispozícii potrebnú výbavu. Trnavčania mali problémy už pri príchode do Bratislavy.

Fotogaléria Pravdy zo zápasu Slovan - Trnava Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Vynovené Tehelné pole pred zápasom Slovan -...

„Bezpečnosť je prvoradá, hovorí Slovan. Nuž, až tak, že kluboví funkcionári Spartaka parkujú na starých Pasienkoch a odtiaľ sa peši cez Bajkalskú presúvajú na ‚nové‘ Tehelné pole. Medzitým si ešte musia v polovici cesty vyzdvihnúť lístky. Dôvod? Nedokončené a ešte zatvorené parkovisko na štadióne. Zaujímavé, že v Trnave aj v Dunajskej Strede boli takéto veci aj počas etapovej výstavby samozrejmosťou,“ píše sa na facebooku trnavského klubu.

Výhrady mali zástupcovia Spartaka aj k provizórnej a zjavne nedokončenej miestnosti určenej na pozápasovú tlačovú konferenciu. „Obal je, čo však vnútro?“ – uvádza sa na facebooku „andelov“.

Spochybniteľný je aj viacerými médiami prezentovaný rekord návštevnosti v slovenskej lige. Derby na novom štadióne v Bratislave si naživo pozrelo 22 500 fanúšikov. Viaceré zdroje však uvádzajú že na stretnutí rovnakých súperov v sezóne 1994/1995 prišlo 24 850 priaznivcov. Tento údaj eviduje archív denníkov SME či Pravda.

Futbalistov Spartaka potešili po stretnutí s nepriaznivým koncom aspoň vlastný fanúšikovia, ktorí ich privítali pri príchode do City Areny. Vyjadrili im tak svoju podporu, napriek tomu, že zápas v Bratislave bojkotovali. „Takto sa bojuje za Trnavu! Bojovali ste, tak to má byť a za to sme vám prišli poďakovať,“ hlásil šéf trnavského fanklubu.

„Keď otvárala štadión Trnava, slovanisti im to tam podpálili. Prečo teraz mali pod našimi fanúšikmi sedieť domáci priaznivci? A aké tam boli zábrany? Bola to čistá provokácia a čakanie, kedy naši niečo vyvedú. Mali tam byť plexisklá, malo to byť spravené celé inak. Iste, je škoda, že tu náš fanklub nebol, pretože kulisa bola sklamaním,“ vravel obranca Spartaka Trnava Tomáš Košút a dodal:

„Chýbali fanúšikovia, ktorí by to oživili a spravili derby zaujímavejším. Slovanisti, to sú len diváci, prišli sa pozrieť na futbal. Ak by tu boli Trnavčania, aspoň by bolo niekoho počuť. Keď však už pred zápasom vedia, že budú vyvedení, tak dobre spravili, že sem nešli.“

Stanovisko ŠK Slovan k vystúpeniu skupiny Tublatanka

ŠK Slovan Bratislava v utorok poskytol stanovisko k vystúpeniu speváka Maťa Ďurindu a skupiny Tublatanka na slávnostnom otvorení nového štadióna na Tehelnom poli, podľa ktorého interpreti doplatili na technickú chybu vo vysielaní, za ktorú nemohli.

„Na slávnostnom otvorení nového štadióna vystúpila aj skupina Tublatanka, ktorá odohrala pieseň Dnes venovanú fanúšikom Slovana. Kým pre fanúšikov na štadióne bolo vystúpenie kultovej bratislavskej kapely skvelým zážitkom, divákom pri televíznych obrazovkách pokazila dojem technická chyba vo vysielaní, za ktorú sa divákom RTVS, Maťovi Ďurindovi a skupine Tublatanka ospravedlňujeme a ďakujeme za pochopenie.“

Koncert skupiny Tublatanka pred zápasom Slovan... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
slovan štadión Koncert skupiny Tublatanka pred zápasom Slovan - Trnava.

„Skupina Tublatanka absolvovala svoje vystúpenie tesne pred úvodným výkopom stretnutia, a z tohto dôvodu nebolo technicky možné, aby vystúpila úplne naživo na hracej ploche. V televíznom prenose nebol dokonale synchronizovaný zvuk z reproduktorov umiestnených priamo pod strechou štadióna, vzdialených od členov skupiny približne 150 metrov.“

„Takýto televízny prenos a jeho ozvučovanie sa na novom štadióne konal po prvý raz. Z tohto technického dôvodu hovorené slovo a spev Maťa Ďurindu nesynchronizovali s vysielaným obrazom a boli oneskorené kvôli časovému posunu zvuku zo vzdialených reproduktorov o viac ako jednu sekundu.“

„Preto mnohé komentáre, ktoré závažne poškodzujú meno skupiny a predovšetkým lídra Maťa Ďurindu na sociálnych sieťach, rôznych serveroch, novinových portáloch atď., kde uvádzajú, že sa Maťo Ďurinda netrafil do podkladu piesne, že mohol byť pod vplyvom alkoholu, sú nepravdivé a zavádzajúce.“

„Za technickú chybu v televíznom prenose skupina Tublatanka nijako nezodpovedá, svoje vystúpenie zvládla plne profesionálne, chyba bola zapríčinená druhou stranou, ktorá zabezpečovala technický prenos podujatia, za čo sa divákom RTVS, Maťovi Ďurindovi a skupine Tublatanka ospravedlňujeme a za pochopenie ďakujeme.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava