Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sebavedomý Slovan pred derby: Naši hráči sú lepší a kvalitnejší

Po vyše deviatich rokoch sa vracia futbal na Tehelné pole. V nedeľu od 18.00 sa proti sebe postavia futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava.

02.03.2019 11:08
FUTBAL Slovan Trnava Foto: ,
Útočník Andraž Šporar a kapitán Slovana Vasil Božikov na tlačovej konferencii pred derby Slovan - Trnava.
debata (4)

Najslávnejšie slovenské derby bude mať zajtra ešte väčší punc. Bude súčasťou slávnostného otvorenia nového štadióna. Bratislavský tím vedie momentálne tabuľku so štrnásťbodovým náskokom a trnavský bojuje o účasť v prvej šestke. Po tomto súboji je na programe už len posledné kolo základnej časti.

„Pre nás sú dôležité body, určite to nevnímam tak, že ideme dobyť Tehelné pole. Je to však najväčšie derby, ako v Česku Sparta – Slavia, takže isté napätie je cítiť. Pripravujeme sa však úplne štandardne ako pred každým iným stretnutím a uvidíme, ako to zvládneme,“ pripomína český tréner Trnavy Michal Ščasný.

Trnavčanov v zime mnohí odpisovali, rozsypala sa im základná zostava, ale jarnú časť súťaže začali úspešne. V Žiline remizovali (1:1), doma zdolali Dunajskú Stredu (3:1). „Nálada v tíme je dobrá,“ potvrdzuje tréner.

Uvedomuje si však, že Slovan bude najťažší súper. Na čo si musí dať mužstvo pozor?

„Na všetko,“ reaguje Ščasný. „Na slovenské pomery má naozaj extra kvalitu. Fantastických hráčov, individuality, ktoré vedia rozhodnúť zápas a v porovnaní s minulosťou sa zlepšil aj v defenzíve. My sa však sústredíme najmä na seba a na náš dobrý výkon.“

Podľa trénera Slovana Martina Ševelu to bude výnimočný zápas. „Otvárame Tehelné pole a čaká nás rekordná kulisa, už tým bude špeciálny. Chceme si užiť emócie a energiu, ktorá pôjde z ľudí. Pre nás všetkých je to mimoriadna motivácia. Čo sa však týka prípravy na súpera, je to podobné ako vždy.“

Bratislavský kouč tvrdí, že dobrý štart nového trnavského tímu v tomto roku ho neprekvapil. „Z Trnavy odišlo veľa hráčov, ale prišla aj kvalita. Takže z našej strany neprichádza do úvahy nijaké podcenenie. Naopak výkony a výsledky Trnavy sú zdvihnutý prst, ktorý vidíme.“ Podľa neho je Spartak známy svojou dobrou organizáciou defenzívy i tvrdosťou.

„My sme sa s podobným štýlom už vyrovnali aj v iných zápasoch. Chceme sa presadiť našou hernou kvalitou a potešiť fanúšikov. Verím, že to budeme my, kto bude mať po stretnutí zdvihnuté ruky nad hlavou,“ pokračoval bratislavský tréner.

Verí svojim hráčom. „My im ukážeme cestu, ako prekonať trnavský obranný val. Verím, že s podporou fanúšikov sa nám to podarí. Trnava má kvalitu, ale naši hráči sú lepší, kvalitnejší a verím, že to potvrdia aj na ihrisku,“ domnieva sa Ševela.

Potvrdil, že cieľom celej kabíny nie je len získať titul. „Radi by sme si udržali neporazenosť až do konca súťaže. Pokúsili sa utvoriť čo najviac rekordov, dať najviac gólov, najmenej dostať, vybojovať čo najviac víťazstiev.“

Jeho zverenci ešte v tomto ročníku neprehrali a momentálne nenašli premožiteľov už v dvadsiatich dvoch stretnutiach za sebou.

Na nedeľňajšom zápase očakávajú asi 21-tisíc fanúšikov. Medzi nimi nebudú trnavskí priaznivci, ktorí sa rozhodli do Bratislavy necestovať.

Program 21. kola

Dnes: 15.30 Nitra – Sereď (RTVS), Ružomberok – Michalovce, Trenčín – Podbrezová, Žilina – Zlaté Moravce-Vráble, Dunajská Streda – Senica, nedeľa 18.00 Slovan – Trnava (RTVS a Orange Sport).

Čo by mal vedieť návštevník zápasu Slovan – Trnava

  • Brány štadióna sa otvoria o 15.45.
  • Uzatvoria ho pol hodinu pred zápasom, to znamená o 17.30.
  • Diváci sa dostanú do hľadiska len cez sektory a vstupy, ktoré majú vyznačené na vstupenkách.
  • V areáli nie je možné platiť hotovosťou. Aj v bufetoch sa bude využívať len bezhotovostný spôsob platby, diváci môžu použiť bankomatové karty alebo špeciálnu cash-less kartu, ktorú si zaobstarajú na štadióne.
  • Parkovanie na štadióne nie je zatiaľ možné.

VIDEO: Vynovený štadión na Tehelnom poli prvýkrát predstavili v polovici decembra minulého roka.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava