Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan je na derby pripravený. Trnavské lístky dostanú jeho fanúšikovia

Šláger 21. kola najvyššej futbalovej súťaže Slovan Bratislava - Spartak Trnava sa uskutoční v nedeľu na novom Tehelnom poli.

28.02.2019 15:30 , aktualizované: 18:08
SR Futbal FL Derby Slovan Trnava TK BAX Foto: ,
Hráči ŠK Slovan Bratislava vľavo Andraž Šporar a vpravo kapitán Vasil Božikov pózujú v nových dresoch počas tlačovej konferencie pred zápasom Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartak Trnava.
debata (1)

Najprestížnejšie slovenské derby je už dlhšie vypredané, ale bratislavský klub sa včera rozhodol ponúknuť ďalších tisíc vstupeniek svojim fanúšikom. Ide o lístky do sektoru hostí, ktoré trnavský klub nevyužije.

Straka: Fanúšikovia Slovana sa potešia

Trnavskí priaznivci sa definitívne rozhodli, že do Bratislavy nepricestujú a požiadali o uzatvorenie sektora hostí. To sa teraz nestane. Pôvodne mali dostať len štyristo miest a trvali na päťpercentnom počte z kapacity, ako to stanovujú predpisy.

Slovan im síce poskytol aj ďalšie vstupenky, ale Trnavčania na protest proti niektorým obmedzeniam účasti budú derby bojkotovať.

„Vyvinuli sme maximálne úsilie, aby sme poskytli súperovi päť percent miest z aktuálnej kapacity. Uplynulý víkend sme chystali sektor hostí, aby bol bezpečný. Zástupcovia zväzu, únie klubov i polície vyslovili maximálnu spokojnosť s jeho pripravenosťou. Rešpektujeme voľbu Spartaka, je to jeho právo. Tisíc fanúšikov Slovana sa poteší,“ komentoval situáciu marketingový manažér ŠK Tomáš Straka.

Trnava: sektor nemá požadovaný komfort

Trnavský klub napriek prvým vyhláseniam oznámil, že na stretnutie nastúpi, ale stojí za svojimi fanúšikmi. Vyjadril poľutovanie, že v hľadisku budú chýbať.

„V plnom rozsahu rozumieme ich rozhodnutiu. Sektor hostí nebude mať požadovaný komfort, presne tak ako uvádzajú fanúšikovia vo svojom vyhlásení. Sme znepokojení a sklamaní, že na takýto sviatok futbalu, otvorenie nového štadióna, chýba základný servis, nie sú vytvorené základné podmienky pre fanúšikov hosťujúceho mužstva a ich sektor mal byť len v provizóriu. Naše stanovisko i našich fanúšikov podporuje aj hlavný akcionár klubu Vladimír Poór,“ zdôraznil trnavský klub vo svojom vyjadrení.

Zástupcovia bratislavského klubu nevedeli včera popoludní presne povedať, koľko vstupeniek predali. „Bude to asi necelých 21-tisíc, presné číslo oznámime počas zápasu, možno už pred ním,“ informoval Straka.

To ešte nebude plná kapacita hľadiska. „Dva až tri sektory sú vyblokované, lebo v ich blízkosti je ešte stavba výškovej budovy. Rovnako sme nedali do predaja slepé miesta, z ktorých nie je dobrý výhľad na celé ihrisko.“

Upozornil fanúšikov na dôležitý fakt. Do hľadiska sa dostanú len cez vstupy, ktoré sú vyznačené na vstupenkách. Ak by zvolili zlý sektor a vstup, tak ich turniket do areálu štadióna nevpustí. Klub odporúča návštevníkom zápasu, aby prišli v predstihu a našli si včas svoje miesta.

Slovanisti pred derby s Trnavou ukázali nové dresy Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Nové dresy futbalového tímu ŠK Slovan...

Slovan nastúpi v špeciálnych dresoch

Štadión uzavrú pol hodinu pred začiatkom stretnutia, to znamená o 17.30. Parkovanie na štadióne ešte nebude možné. „Odporúčame využiť podzemné parkovisko vo vedľajšom Národnom tenisovom centre, nákupnom centre Polus a podľa možností využili mestskú hromadnú dopravu,“ zdôraznil Straka.

Slovan pripravil pred stretnutím bohatý program, ktorý sa začne pred štadiónom už o tretej popoludní. Pripravené sú rôzne atrakcie a súťaže, vyhrávať bude dychovka.

V prevádzke bude nový fanshop, kde budú k dispozícii aj pamätné mince a nové dresy. Slovan odohrá domáce zápasy v jarnej časti sezóny v špeciálnych dresoch, na chrbáte bude nápis Tehelné pole a tiež tradične meno hráča.

Kľúč od štadióna prinesie Vencel

Brány štadióna sa otvoria pred štvrtou popoludní, program sa začne o 16.15. Vystúpi okrem iného skupina Tublatanka. Nové Tehelné pole slávnostne otvorí jedna z legiend, brankár Alexander Vencel, ktorý odovzdá symbolický kľúč od nového štadióna. Pripravená je laserová šou.

Na zápas pozvali asi osemdesiat bývalých hráčov belasých, ktorí všetci nastúpia na plochu pred výkopom derby. Potom príde na rad už predstavovanie hráčov oboch tímov. Začiatok stretnutia je o 18.00.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

Na štadióne sa nebude platiť v hotovosti

Na Tehelnom poli sa nebude dať platiť peniazmi v hotovosti. Slovan zaviedol bezhotovostný spôsob platieb za občerstvenie v bufetoch.

V nich sa bude platiť len platobnou bankomatovou kartou alebo špeciálnou cash-less kartou, ktorú si návštevníci zaobstarajú na štadióne na dvadsiatich stacionárnych miestach s obsluhou alebo u hostestiek.

Účelom bezhotovostných platieb je zrýchlenie obsluhy v bufetoch a skrátenie čakacej doby.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava