Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Trnavy Grendel: Neveria nám, to je výborná motivácia

Futbalistom Spartaka Trnava sa v zime rozpadla úspešná základná zostava. Jeden z jej pilierov však zostal.

25.02.2019 20:57
FUTBAL-FL: Trnava - Bratislava Grendel Foto: ,
Erik Grendel z FC Spartak Trnava (vpravo) počas derby zápasu proti Slovanu v septembri 2018.
debata (1)

Skúsený Erik Grendel (30) vedie mužstvo v jarnej časti súťaže s kapitánskou páskou.

Čakalo sa, že klub po dramatických zmenách, ktoré v ňom nastali, opustíte aj vy…

Bol som prvý, ktorý v decembri avizoval odchod. A napokon som tu ako jeden z mála zostal… Tak to v živote chodí, človek mieni, pán Boh mení.

Čo vás napokon udržalo v Spartaku?

Prosba majiteľa, pána Poóra. Veľmi stál o to, aby som v zložitých chvíľach ešte pomohol trnavskému mužstvu. Padol mi zahraničný angažmán a nechal som sa zlomiť. Dohodli sme sa, že dodržím zmluvu, ktorú sme podpísali vlani v lete. Urobil som to rád, neľutujem to.

Prečo padlo zahraničie? Aké ste mali ponuky?

Prestup do cyperskej Famagusty bol už takmer istý. Spoliehal som sa na to, ale na poslednú chvíľu nastala nečakaná zmena. Prezident a športový riaditeľ ma chceli, ale tréner si to rozmyslel, zvolil inú koncepciu, vybral si iného hráča. Potom vyskočila ponuka z Kazachstanu, ale po dohode s rodinou sme usúdili, že by to nebolo ideálne riešenie. Zostal som v Trnave a ako som už povedal, som spokojný.

Mnohí sa pýtajú, ako je možné, že z Trnavy v zime odišla takmer celá základná zostava, ale dokázali ste v krátkom čase sformovať nový tím. Ako to vysvetlíte?

V príprave nič nenasvedčovalo, že to bude fungovať. Zdalo sa, že to nebude nič extra. Každý bol vo vyhláseniach veľmi opatrný. Mužstvo sa skladalo za pochodu, niektorí hráči prišli v hodine dvanástej. Veľmi rýchlo však zapadli do kolektívu, rýchlo ukázali, že môžu byť prínosom. Našli sme správne typy, ktoré majú chuť víťaziť a nechať na ihrisku srdce, čo Trnava teraz potrebuje. Vedenie klubu nemalo veľa času, ale urobilo výbornú robotu.

Aj pre vás sú výkony a výsledky v úvodných dvoch kolách prekvapením?

Na tieto zápasy sme nenastupovali v porazeneckej nálade. Nebrali sme do úvahy reči, ktoré sme stále počúvali a chceli sme ukázať všetkým, že sa mýlia. To že nám neveria, je pre nás výborná motivácia.

Z Trnavy odišli v zime takmer dve desiatky hráčov. Keby ste mali takú možnosť, ktorého z nich by ste najradšej videli teraz v tíme? Kto podľa vás najviac chýba?

To je ťažká otázka, rozpadla sa celá kostra mužstva z majstrovskej sezóny a všetci z nej chýbajú, každý niečím prispieval, odviedol veľkú robotu. Ale ak by som mal povedať meno jedného muža, tak najviac mi futbalovo i ľudsky chýba Boris Godál, ktorý bol aj kapitánom mužstva.

Trnava sa už dostala do šestky. Veríte, že sa tam udrží?

Od začiatku som vyhlasoval, že chcem byť úspešný a chcem vyhrávať. Keby som tomu neveril, tak v Trnave ani neostanem. Mne je jedno, či hráme s posledným alebo s prvým tímom, chcem vždy vyhrať. Na tomto sa nič nemení a pokúsim sa túto mentalitu prenášať aj na ostatných spoluhráčov. Verím, že si v prvej šestke zahráme.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video

Čo sa stane, keď v nej Spartak nebude?

Svet sa nezrúti, samozrejme. Máme ďalší cieľ. Do Európy sa môžeme dostať aj cez Slovenský pohár. Na to potom sústredíme naše sily.

Najbližšie vás čaká zápas so Slovanom. Ten ťahá úspešnú šnúru. Ako vidíte šance vášho tímu na novom Tehelnom poli?

Slovan je Slovan. Obzvlášť teraz, keď bude otvárať nový štadión. V tomto zápase by to mal určite ťažké každý súper. Verím, že si to na ihrisku športovo rozdáme, vyhrá lepší a diváci uvidia výborný futbal.

Bude sa hrať?

Veľmi si to želám. Ľudia si to zaslúžia, aj fanúšikovia Slovana. Dlho čakali na tento moment. Ja sa na premiérový zápas na Tehelnom poli veľmi teším. Verím, že bude dodržaný férový prístup zo všetkých strán.

Bude to pre vás špeciálne stretnutie, keďže ste v Slovane strávili niekoľko rokov?

Aj ja som sníval o tom, že si zahrám na novom Tehelnom poli. Pôsobil som v Slovane a zažil som ešte pol sezóny aj na starom štadióne. Veril som, že sa tam raz vrátim. Moje emócie sú voči Slovanu stále silné. Klamal by som, keby som tvrdil, že mi je ukradnutý. To sa nedá zo srdca vymazať. Mám ho rád, rovnako ako teraz Trnavu, v ktorej farbách hrám a urobím všetko, aby sme zvíťazili. Bude to pre mňa naozaj niečo špecifické. Už som proti Slovanu v trnavskom drese hral, ale stále to je pre mňa mimoriadny zápas a zážitok.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Erik Grendel #Fortuna liga