Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava je v šestke, ale nemá nič isté. O osude derby rozhodnú začiatkom týždňa

Futbalisti Spartaka Trnava sú už v šestke. Nadviazali na výkon z prvého tohtoročného stretnutia v Žiline (1:1), bez väčších problémov si poradili na domácom trávniku s Dunajskou Stredou a získali dôležité tri body (3:1).

24.02.2019 15:00
debata
Trnava v šlágri ligy zdolala Dunajskú Stredu Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Trnavy pred zápasom s...

Zápas sledovalo štyritisíc divákov, ani na jeden zo zostávajúch piatich zápasov 20. kola najvyššej súťaže neprišla ani tisícka fanúšikov!

Tréner Spartaka Michal Ščasný na tlačovej besede uviedol, že sa mu stretnutie hodnotí ľahko: „Rozbiehali sme sa síce pomaly, strácali sme tridsať minút ľahké lopty. V druhom polčase sme však mali dobrú defenzívu, súper nemal vyloženú šancu, my sme si vypracovali ďalšie tri-štyri možnosti.“

Tréner DAC potvrdil, že Trnava vyhrala zaslúžene. „Urobili sme v prvom polčase veľa chýb v strede ihriska, málo sme sa hýbali. Vedeli sme, že súper bude nebezpečný z kontier, to sa aj stalo. Druhý polčas bol viac o bojovnosti, nebol to ozajstný futbal. Stratili sme veľa lôpt, boli sme ďaleko od seba a súperovi sme uľahčili situáciu. Nebol to z našej strany dobrý výkon,“ komentoval nespokojný Peter Hyballa.

DAC vstúpil do jarnej časti sezóny zle, prehral prvé dve stretnutia a o naháňaní Slovana nemôže byť momentálne ani reči. Líder má už 14-bodový náskok a donedávna jeho jediný reálny prenasledovateľ musí zabojovať, aby neprišiel o miesto v prvej trojke, čo je jeho hlavný cieľ.

„V mužstve problém nie je, ale musíme rešpektovať vždy aj súpera. Trnava hrala dobre. Minulý týždeň som sa bavil po Slovane s hráčmi a potvrdili, že nemali pocit, že sme dominovali ako v predchádzajúcich zápasoch. Nielen v klube, ale najmä v našom regióne sa musíme zbaviť istej arogancie, pretože my sme Dunajská Streda a nie Real Madrid. Nemôžeme očakávať, že v každom zápase, v každom polčase budeme podávať top výkony,“ zdôraznil Hyballa, ktorý potvrdil, že tímu chýba Bayo, ktorý v zime odišiel.

Dunajskostredský tím neporušil negatívnu sériu v Trnave a na jej pôde prehral aj ôsmy ligový zápas za sebou a na výhru čaká päť rokov. Trnavčania sa týmto víťazstvom už dostali do prvej šestky, ale stále nemajú nič isté, pretože rovnaký počet 25 bodov má aj Nitra a Sereď, Spartak je pred nimi len o skóre.

Už najbližšiu nedeľu ho čaká súboj na Tehelnom poli so Slovanom. Klub už oznámil, že nechce na nedokončenom štadióne nastúpiť. Slovan vo svojej reakcii vyhlásil, že nie je dôvod spochybňovať regulárnosť stretnutia a bezpečnosť mužstiev ani divákov nie je ohrozená.

O osude zápasu budú v pondelok a v utorok rokovať oba kluby so zástupcami riadiaceho orgánu, ktorým je Únia ligových klubov.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava