Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Michalík nesúhlasil s vylúčením proti Slovanu: Faul? Jedine v slovenskej lige

Futbalisti Slovana po víťazstve nad Sereďou 1:0 a prehre prenasledovateľa z Dunajskej Stredy zvýšili náskok na čele Fortuna ligy na 14 bodov.

24.02.2019 10:00
Ľubomír Michalík, Aleksandar Čavrič Foto: ,
Kapitán Serede Ľubomír Michalík (chrbtom) sleduje Aleksandra Čavriča zo Slovana.
debata (3)

Jediný gól strelil v 29. minúte slovinský kanonier Andraž Šporar. Dôležitý moment sa odohral na začiatku druhého polčasu. Uplynula z neho necelá minúta, keď domáci kapitán Ľubomír Michalík po súboji s Mohom videl druhú žltú kartu. Nováčik tak proti lídrovi musel odohrať zvyšok zápasu v oslabení.

Urastený bývalý reprezentant, ktorý má skúsenosti aj z anglickej Premier League, s verdiktom rozhodcu nesúhlasil.

„V basketbale by to faul možno bol, no futbal je kontaktný šport. Tu by nemal byť automaticky faul za to, že niekto zakričí. My sme nekričali a fauly nám rozhodca nepískal“ cituje Michalíka Profutbal.sk.

Záznam zápasu - žlté karty Michalíka v časoch 21.58 a 50.55

„Oni si zakričali, myslel som, že Moha má amputovanú nohu, hneď som i volal záchranku. No tak vážne to nebolo, postavil sa na nohy a hral ďalej. Ak sú chlapci zranení, v pohode im zaplatím chirurgický zákrok alebo niečo podobné. Keby som dva takéto zákroky urobil v Anglicku, zatlieskajú mi domáci i hosťujúci fanúšikovia, pretože toto chcú vidieť,“ dodal skúsený 35-ročný futbalista.

Sereď bojuje o prvú šestku a Michalík verí, že mu disciplinárka zruší jednozápasový trest za dve žlté karty. Tú prvú podľa zápisu o stretnutí nedostal za kontakt so Šporarom, ale nešportové správanie – reakciu na rozhodcov verdikt.

„Pokiaľ budú normálni a pozrú sa na to normálnymi očami… Ak je toto faul, tak jedine v slovenskej lige. Nikoho som nezranil, nikomu sa nič nestalo, hral som dvakrát loptu. Nebudeme predsa súperovi vytvárať koridor, aby šiel na našu bránu. Máme ešte zápasy proti Nitre a Trnave, rozdáme si to o hornú šestku na ihrisku. Verím, že to bude férový boj. Iba toto si želám, nič iné,“ doplnil Michalík.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #ŠKF Sereď