Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava zabojuje o šestku s DAC. Spartak je naďalej nebezpečný, varuje Hyballa

Futbalisti Spartaka Trnava, ktorí obhajujú titul, majú stále šancu predrať sa do prvej šestky. Ich úloha je však náročná, pretože v závere základnej časti majú zložité vyžrebovanie.

23.02.2019 07:00
Ľubomír Šatka Foto: ,
Ľubomír Šatka z DAC Dunajská Streda na archívnej snímke zo zápasu s Trnavou.
debata

Minulý víkend sa predstavili v Žiline, na budúci budú spolu so Slovanom otvárať nový štadión na bratislavskom Tehelnom poli. A dnes ich čaká ďalší favorit – DAC Dunajská Streda.

Trnavčania v zime rozpustili svoju jesennú základnú jedenástku, ale napriek finančným problémom sa zmobilizovali a v Žiline podali dobrý výkon. Siahali na tri body, ale domáci tri minúty pred koncom vyrovnali.

Trnavské sebavedomie sa zdvihlo a spokojnosť vyjadril na klubovom webe aj tréner Michal Ščasný: „Ideme dobrou cestou. Za taký krátky čas bolo ťažké poskladať tím. Sadlo si to, zišla sa dobrá partia futbalistov.“

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video

Spartaku sa na domácom trávniku proti DAC v posledných rokoch darí. Zdolal ho v siedmich zápasoch za sebou. Tím zo Žitného ostrova naplno bodoval na trnavskej pôde pred piatimi rokmi – 8. marca 2014. Vtedy vyhral 2:1.

DAC pred týždňom podľahol vedúcemu Slovanu gólom z penalty a teraz sa jeho úsilie sústredí predovšetkým na to, aby si udržal druhú priečku tabuľky. V Trnave nielenže dlho nezvíťazil, ale problém má aj so strieľaním gólov. Dunajskostredskí futbalisti ho nedali v Trnave v ligovom stretnutí už 283 minút.

„Trnava bude zaujímavým súperom, lebo má v porovnaní s jeseňou nové mužstvo. V jej klube nastali nejaké zmeny, ale tím je naďalej nebezpečný, čo potvrdil aj v Žiline, kde remizoval. Má stále veľkú šancu prebojovať sa do prvej šestky, bude to veľké derby,“ vyjadril sa tréner DAC Peter Hyballa v rozhovore na klubovej stránke.

Trnavčania v týždni okresali káder a uvoľnili štyroch hráčov – Lupták prestúpil do Třinca, Janso do Ústí nad Labem. Na hosťovanie odišiel brankár Urminský do AS Trenčín a chorvátsky stredopoliar Dangubič do Senice.

O prvú šestku sa bude dnes bojovať aj v dvoch zápasoch, v ktorých na seba narazia kandidáti na voľné miestenky. Takmer s istotou si ju môžu zabezpečiť Ružomberčania v prípade úspechu v Podbrezovej. A veľmi blízko k nej budú mať Michalovčania, pokiaľ zvládnu domáci zápas s Nitrou.

Program 20. kola

Dnes: 14.00 Trnava – Dunajská Streda (Orange sport), Sereď – Slovan (v Nitre), Podbrezová – Ružomberok, Senica – Žilina, Zlaté Moravce-Vráble – Trenčín, 16.00 Michalovce – Nitra (RTVS).

TV Pravda: So Samuelom Slovákom o zápase Dunajská Streda – Slovan, Trnave i legionároch na Slovensku. Pozrite si náš futbalový špeciál (vysielané 19.2.2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #DAC Dunajská Streda