Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín potrebuje všetko vyhrať a nemusí to stačiť. Odišla mu jedna z opôr

Pred rokom sa až v závere základnej časti predrali Trenčania do prvej šestky a nakoniec obsadili piatu priečku. Teraz najúspešnejšiemu tímu uplynulej futbalovej päťročnice, v ktorej získal dva tituly, hrozí, že sa neprebojuje do hornej polovice tabuľky.

13.02.2019 07:19
FUTBAL: Trenèín - Larnaka Foto: ,
Antonio Mance z AS Trenčín odišiel na hosťovanie do Nantes.
debata

Na jeseň zažili najhoršiu sériu od svojho návratu do najvyššej súťaže, keď v deviatich zápasoch po sebe získali len jediný bod.

Aktuálne je Trenčín na deviatom mieste a je odhodlaný zabojovať ešte o miesto v skupine, v ktorej sa bude bojovať o titul. To je zložitá úloha, pretože trenčianski futbalisti už nemajú situáciu vo vlastných rukách. Aj keby vyhrali všetky zostávajúce zápasy základnej časti, nemusí im to už stačiť. Na šiestu Nitru strácajú šesť bodov…

„Vieme, aká je situácia. Potrebujeme zvládnuť najbližšie štyri náročné zápasy a potom sa uvidí, či nám to bude stačiť. Urobíme maximum, aby sme sa dostali do prvej šestky,“ pripomína tréner Vladimír Cifranič, ktorý dostal v zime nových spolupracovníkov v realizačnom tíme. Jeho asistentom je Richard Slezák a post konzultanta obsadil Nemec Matthias Kohler. Trénerom brankárov zostal Tomáš Belic a technickým asistentom Gideon van der Wee.

TV Pravda: Kto získa futbalový titul? Ako bude vyzerať trnavská jar? Pozrite si naše predpovede v relácii Týždeň v športe – futbalový špeciál s Vladimírom Kinderom (vysielané 11. 2. 2019):

Video

Mužstvo, ktoré bude mať naďalej domáce prostredie na Myjave, čakajú už len súperi z druhej polovice tabuľky – Senica, Zlaté Moravce, Podbrezová a Michalovce. Na jeseň si s nimi pripísali dve výhry a dve prehry. Táto bilancia by im teraz určite nestačila. V kádri nenastali veľké zmeny, ale odišla jedna z opôr – na hosťovanie do FC Nantes zamieril chorvátsky útočník Antonio Mance.

Ďalšieho kľúčového hráča Achrafa El Mahdiouia vyradilo zranenie kolena, ktoré utrpel v príprave s Olomoucom. Novým mužom v kádri je len mladík z Ghany Mohammed Lamine.

Trenčania absolvovali sústredenie v Turecku a v zimnej príprave odohrali deväť zápasov s bilanciou 5 výhier, 3 prehry a 1 remíza.

„S prípravou som spokojný, v rámci nej sme odohrali aj zápasy s dobrými súpermi, celkom nám vyšla aj generálka,“ zhodnotil Cifranič. Jeho zverenci v záverečnom súboji prípravy uplynulý piatok remizovali s Austriou Viedeň 2:2.

Pokus Podbrezovej s tretím trénerom

V Podbrezovej od tohto ročníka najvyššej súťaže očakávali podstatne viac a aj preto sa na jar posadí na lavičku už tretí tréner v aktuálnej sezóne. V závere jesene prevzal po Marekovi Fabuľovi tím dočasný tréner Gergely Geri. Zimnú prípravu už viedol Vladimír Veselý, ktorý predtým pôsobil v druholigovom Třinci.

Klub pokračoval v avizovaných zmenách. Postupne chce dávať priestor mladým hráčom. V zime sa rozlúčil s niektorými skúsenými futbalistami na čele s brankárom Martinom Kuciakom či Matúšom Turňom, ale aj s viacerými legionármi – Bernadinom, Tereščenkom i ďalšími. „Avizovali sme, že do mužstva príde mladá krv, to sa v zime dialo a v tomto trende chceme pokračovať,“ vyjadril sa prezident klubu Július Kriváň.

Zaujímavý je príchod 27-ročného stredopoliara Samuela Štefánika, ktorý má na konte i dva štarty v reprezentácii. Vyrastal v Trenčíne, pôsobil v Slovane, ale aj v holandskej a naposledy poľskej lige.

Podbrezovčanom patrí v lige až 10. miesto a uvedomujú si, že ich čaká už len boj o záchranu. Tréner Veselý bol spokojný s prípravou, v ktorej nechýbalo ani 15-dňové sústredenie v Turecku. Podbrezová dosiahla v príprave solídne výsledky a v Turecku podľahla len raz (raz vyhrala a dva razy remizovala).

„V Turecku sme odohrali veľmi kvalitné štyri zápasy proti veľmi dobrým mužstvám. Na sústredení sme sa snažili pracovať najmä na zmene herného štýlu, systémových veciach, chalani to vstrebávali veľmi dobre,“ vyjadril sa nový tréner na včerajšej tlačovej besede.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #Antonio Mance