Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náročný Kmotrík: Ak budeme dostávať veľa gólov, tak Ševela skončí

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava majú najlepšiu východiskovú pozíciu pred jarnou časťou slovenskej najvyššej súťaže Fortuna ligy, keďže v doterajších osemnástich zápasoch ani raz neprehrali a pred druhou Dunajskou Stredou majú komfortný osembodový náskok.

09.02.2019 11:06
Ivan Kmotrík ml., ŠK Slovan Bratislava Foto: ,
Viceprezident a generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.
debata (8)

Generálny riaditeľ a viceprezident „belasých“ Ivan Kmotrík mladší napriek tomu vidí priestor na zlepšenie a nevylúčil ani to, že po skončení aktuálnej sezóny môže dôjsť k zmene na poste hlavného trénera.

„Páči sa mi, ako hráči zvládli tréningovú záťaž. Neteší ma však, že sme v zápasoch inkasovali príliš veľa gólov. Žiaľ, napriek veľkej snahe sa nám nedarí odstrániť problémy v defenzíve. Po návrate zo sústredenia budú mať tréneri možnosť vysvetliť príčiny veľkého počtu inkasovaných gólov," zhodnotil Kmotrík ml. doterajší priebeh zimnej prípravy pre sobotňajšie vydanie denníka Šport a dodal:

„Vždy im hovorím moje poznatky, ktoré mi prekážajú a kladiem dôraz na ich odstránenie. Samozrejme, nie som tréner, nemám trénerské vzdelanie, no mám svoj pohľad na futbal a viem, ako by sme chceli a mali hrať,“

Slovanistov čaká v sobotu generálka na jarnú časť Fortuna ligy, v ktorej nastúpia od 16.00 h proti ruskému Spartaku Moskva. O týždeň neskôr už vybehnú na trávnik v súťažnom zápase proti Dunajskej Strede a v prípade víťazstva sa môžu ešte viac priblížiť k celkovému prvenstvu. Viceprezident bratislavského klubu však považuje zisk domácej majstrovskej trofeje takmer za povinnosť.

Tréner Slovana Martin Ševela. Foto: SITA, Martin Medňanský
Trenčín, Slovan, Martin Ševela Tréner Slovana Martin Ševela.

„Úplne otvorene poviem, že s týmto kádrom nemôže byť cieľ vyhrať ligu. S takýmto kvalitným mužstvom a na novom modernom štadióne sme dostatočne konkurencieschopní s európskymi súpermi v predkolách, takže cieľ musí byť skupinová fáza európskeho pohára. A vtedy bude na trénerovi, aby ukázal svoje umenie,“ pokračoval Kmotrík ml, ktorý požaduje od realizačného tímu na čele s trénerom Ševelom zlepšenie viacerých aspektov hry.

„Ševela je mladý a dobrý tréner. Chcel by som však, aby sa zlepšoval ešte viac. Momentálne sa mu darí a sú za tým najmä dva dôvody. Niečo je jeho trénerské umenie a niečo zásluha kádra, ktorý je absolútne a jednoznačne najlepší za posledné roky. Bude väčšie umenie nezískať s týmito hráčmi titul, ako ho získať. Martin je aj dobrý človek, ale v trénerskej práci od neho očakávam viac. Aj s ním sme si na tabuľu napísali približne desať aspektov, ktoré chceme zlepšiť, ale zlepšili sme možno iba jeden,“ pokračoval Kmotrík pre Šport a dodal:

„On tvrdil, že bude „spávať“ na štadióne, analyzovať všetky možné situácie, ale dnes mi to trochu chýba. Chcem ho ako trénera podržať, dostane priestor a keď to dokáže, vyhral. Keď nie, bohužiaľ… Potrebujem mať jasne nastavený herný systém, nemôžem vidieť chaos na ihrisku. Rovnako nám stále robia veľký problém ofenzívne a najmä defenzívne štandardné situácie. Ak budeme dostávať v zápasoch tri-štyri góly, tak Ševela nebude pokračovať v Slovane.“

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Martin Ševela #Ivan Kmotrík ml.