Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Futbal sa po deviatich rokoch vrátil na Tehelné pole

Trvalo viac ako deväť rokov, kým sa futbal vrátil opäť na Tehelné pole. Bratislavský Národný futbalový štadión zažil v stredu prvý, zatiaľ iba testovací zápas.

16.01.2019 17:23
debata (9)
Nesúťažná premiéra štadióna Tehelné pole Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Pohľad na nový štadión na Tehelnom poli v...

Domáci Slovan začal zápasovú zimnú prípravu s Olomoucom. Českému prvoligistovi podľahol 2:3, hoci dva razy viedol.

Stretnutie sa uskutočnilo zatiaľ v provizórnom režime. „Naším zámerom bolo otestovať niektoré časti a systémy nového štadóna,“ vysvetlil marketingový riaditeľ ŠK Tomáš Straka.

Aj preto klub otvorili len jednu tribúnu a prístup do hľadiska mali iba držitelia permanentiek, zápas sledovalo 2183 divákov. Prvé stretnutie si nenechali ujsť ani legendy Tehelného poľa Alexander Vencel, Ivan Hrdlička, Ľudovít Cvetler a viacerí ďalší bývalí reprezentanti.

Prvý gól na novom štadióne, hoci zatiaľ len v neoficiálnom súboji, dal v 26. minúte hlavou Moha. Belasí nastúpili so všetkými svojimi oporami, po jesennom výpadku zavinenom chorobou sa do zostavy vrátil nigérijský stredopoliar Ibrahim Rabiu.

Z osvedčenej jesennej zostavy chýbal len brankár Dominik Greif, podľa jeho vlastných slov mu v účasti zabránili len drobné zdravotné problémy.

Slovan teraz čaká príprava na Malte, kde odohrá aj tri ďalšie stretnutia. Po ňom odcestuje aj na ďalšie zahraničné sústredenie – do Turecka.

Na Tehelné pole sa vráti až 3. marca, keď sa uskutoční prvý ostrý zápas o ligové body. Líder najvyššej súťaže bude v 21. kole hostiť od 18.00 Spartak Trnava. Pred týmto tradičným derby sa uskutoční aj otvorenie štadióna.

VIDEO: Štadión prvýkrát predstavili v polovici decembra minulého roka.

Video
9 debata chyba
Viac na túto tému: #Tehelné pole #ŠK Slovan Bratislava #Národný futbalový štadión