Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odchádzajúci kanonier Nitry o výplatách: Posledné týždne tam boli náročné

Slovenský futbalista Andrej Fábry začiatkom roka 2019 prestúpil z FC Nitra do českého FK Jablonec. Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar (nar. 1. marca 1997) sa počas celej jesennej časti tejto sezóny prezentoval kvalitnými výkonmi, ktoré podčiarkol hetrikom do siete Zlatých Moraviec v záverečnom kole pred zimnou prestávkou.

08.01.2019 09:00
Andrej Fábry Foto: ,
Andrej Fábry.
debata

Celkovo odohral rodák z Topoľčian 16 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a pridal k nim aj 6 asistencií. Ako sám prezradil, o jeho služby sa zaujímal aj fortunaligový konkurent „Corgoňov“ – FC DAC 1904 Dunajská Streda.

„Okrem Jablonca som mal konkrétnu ponuku z Dunajskej Stredy. Primárne som sa však chcel posunúť vyššie – do zahraničia. Chcel som skúsiť niečo nové, zmeniť prostredie. S Jabloncom sme sa dohodli rýchlo. Sledoval som ich v Európskej lige, hrali pekný futbal. Majú výborné mužstvo aj trénera Petra Radu,“ povedal po prestupe do Česka Fábry v rozhovore pre web profutbal.sk.

Po príchode do Jablonca mal nitriansky odchovanec výborné pocity, hoci dosiaľ sa s novým prostredím nestihol detailne zoznámiť. „Prvé dojmy sú super. V Jablonci ma privítali príjemne, pozrel som si náš pekný štadión. Verím, že si s chalanmi sadneme a zapadnem do partie. Samozrejme, prostredie v tomto klube je úplne iné, mám určitý rešpekt, no verím, že sa prispôsobím rýchlo. Sám som zvedavý, čo od toho očakávať,“ pokračoval A. Fábry.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andrej Fábry (@fabryand),

Prestupová suma za 21-ročného záložníka by sa mala pohybovať na úrovni 500-tisíc až 750-tisíc eur, čo by malo byť kvalitnou finančnou injekciou pre klub spod Zobora. Ten sa zmieta vo finančných problémoch a viacerým hráčom údajne meškajú výplaty, čo pre profutbal.sk potvrdil aj samotný Andrej Fábry.

„Posledné týždne v Nitre boli náročné, ale nebolo to až tak vážne. Kvôli meškajúcim výplatám to bolo ťažšie, futbal je predsa naša práca, no nastávajú aj také situácie. Posledné tri zápasy jesennej časti sme vyhrali, čím sme si napravili náladu. S chalanmi sme sa s tým vysporiadali výborne a odchádzam z klubu s čistým štítom. Posledné týždne nepokazili pekné spomienky na moje desaťročie v Nitre,“ vysvetlil talentovaný stredopoliar, ktorý sa predstavil aj v drese slovenskej futbalovej „dvadsaťjednotky“.

Andrej Fábry tiež prezradil, že do Nitry by sa niekedy v budúcnosti rád vrátil. „Nitra je ako moja druhá rodina. Ďakujem všetkým trénerom, ktorí ma viedli v klube od mojich jedenástich rokov. Klubu budem do konca života vďačný za to, aký hráč tu zo mňa vyrástol. Teraz nastal správny čas na posun ďalej, ale určite sa raz do Nitry vrátim.“

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Nitra #Andrej Fábry