Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bakoš sa lúči: Futbal a náboženstvo v Trnave nezaniknú

Bol to emotívny večer plný rozlúčok. Trnavskí futbalisti si už pred zápasom s Fenerbahce nechali vyrobiť špeciálne tričká, v ktorých pozvali doterajšieho majiteľa Vladimíra Poóra na posledný zápas roka.

14.12.2018 18:55
FUTBAL Trnava - Istanbul bakoš Foto: ,
Marek Bakoš z FC Spartak Trnava sa lúči s divákmi po zápase Fenerbahce Istanbul.
debata (5)

Ten, hoci pôvodne naznačil, že na futbal už nepríde, napokon na štadión dorazil a po stretnutí prišiel aj za hráčmi do šatne.

„V šatni padli zaujímavé a emotívne slová. Svoje pocity vyjadril aj pán Poór. Je to človek, ktorý v tomto klube prežil 25 rokov, bolo jasne vidieť, že má k nemu blízky vzťah. Aj on si užil posledné víťazstvo. Teším sa, že sme ho v závere môjho pôsobenia vybojovali. Pre mňa je tento večer krásny. Som presvedčený, že futbal v Trnave nepôjde dolu vodou,“ tvrdil skúsený Marek Bakoš.

Po hlavných funkcionároch klubu ohlasujú prvé odchody aj hráči. Medzi nimi je aj strelec, ktorému sa pred koncom zápasu ušiel najväčší potlesk fanúšikov i dlhé skandovanie jeho mena. Bakošovi sa skončilo hosťovanie a hoci po jeho príchode sa vravelo aj o jeho možnom predĺžení, v súčasnej situácii sa vracia do Plzne, kde s krátkymi prestávkami pôsobí desiaty rok.

Spartak Trnava si poradil s Fenerbahce Istanbul Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Choreografia fanúšikov Trnavy pred zápasom...

„Trnava má veľký futbalový potenciál, čo by dali v iných mestách za to, aby to na futbale vyzeralo tak, ako tu naposledy. Budem ju naďalej sledovať a držať jej palce, aby mala aj v budúcnosti možnosť hrať také zápasy ako túto jeseň,“ pokračoval 35-ročný zakončovateľ.

O budúcnosti trnavského klubu sa príliš vyjadrovať nechcel: „Teraz sa tešme z víťazstva. Nepozerajme sa, čo bude o týždeň, dva či mesiac. Môžu to byť rôzne scenáre a netreba maľovať čerta na stenu. V šatni máme krásne motto, že futbal a náboženstvo v Trnave nikdy nezanikne. To vymyslel človek, ktorý lepšie poznal Trnavu ako ja, verím, že sa naplní…“

S kariérou sa zatiaľ nechystá rozlúčiť, ale svoju budúcnosť takisto nepozná. „Mám už určitý futbalový vek a riešim to z týždňa na týždeň. Verím však, že ešte nejaké góly strelím.“ Z klubu odchádza i Erik Jirka. Priznal sa, že si aj poplakal. „Ako sa hovorí, najlepšie nakoniec,“ zdôraznil.

O tom, že opúšťa rodnú Trnavu, nerozhodli posledné udalosti. Už na začiatku septembra sa dohodol na prestupe s CZ Belehrad a sezónu v Trnave dohrával. Veľký talent však stále patril do základnej zostavy.

„Pre mňa znamená Spartak veľmi veľa. Chcem sa však teraz posunúť v kariére. Zažil som fantastickú rozlúčku, skvelí boli diváci, všetci sme odviedli dobrý výkon, nechcelo sa mi ani odísť z trávnika,“ približoval 21-ročný mladík.

Ani on sa nebojí o budúcnosť klubu. „Odíde viacero chalanov, ale futbal tu nekončí. Trnava bude hrať stále v najvyššej súťaži, niektorí tvrdia, že padne do druhej ligy, ale ja tomu neverím,“ doplnil.

Očakáva sa, že v najbližších dňoch ohlásia svoje odchody aj ďalší hráči. Po stretnutí takú možnosť naznačil Erik Grendel, ktorý posilnil tím na začiatku sezóny. „Dosiahli sme sladké víťazstvo. Súper bol trochu zmrznutý, zdalo sa, že zápas bral ako povinnosť, ale my sme sa dobre pripravili,“ vravel 30-ročný stredopoliar.

Uvažuje o tom, aké kroky teraz podnikne. „Uvidíme, čo bude. Verím, že si nájdem ešte dobrý angažmán. Mám stále ambície a chcem hrať o popredné priečky, takže ak bude Trnava pokračovať v krízovom režime, ako sa o tom hovorí, asi to nebude nič pre mňa. O záchranu hrať nechcem,“ vyjadril sa Grendel.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Marek Bakoš #Fortuna liga