Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greifovi nebude smutno za Pasienkami. Škvarka: Kvalita Slovana je obrovská

Futbalisti Slovana Bratislava hrávali svoje zápasy na Pasienkoch od roku 2010. Presťahovali sa sem zo susedného Tehelného poľa a vtedy netušili, že v dočasnom domove strávia taký dlhý čas.

10.12.2018 12:42
Róbert Boženík, Marin Ljubičič, Foto: ,
Žilinčan Róbert Boženík (vľavo) a Marin Ljubičič zo Slovana.
debata

Ich ligový súboj so Žilinou (5:2) bol podľa všetkého posledný na niekdajšom štadióne Interu. V jarnej časti súťaže by mali už odohrať svoje stretnutia na novom Národnom štadióne, ktorý je tesne pred dokončením a stojí na druhej strane Bajkalskej ulice, na mieste, kde bol aj pôvodný stánok.

Futbalisti Slovana sa po stretnutí priznali, že sa už nemôžu dočkať návratu na Tehelné pole. Napriek tomu, že ani jeden hráč zo súčasného kádra v drese Slovana Tehelné pole nezažil.

„Ideme tam, kam patríme a všetci sa na to tešíme,“ zdôraznil brankár Dominik Greif, ktorý už dlhšie ako jediný nastupuje zo Slovákov v základnej zostave lídra súťaže.

Podľa neho aj na Pasienkoch zažil niekoľko pekných futbalových chvíľ. „Samozrejme, boli aj svetlé momenty, nejaké debuty či niektoré pohárové stretnutia. Ale sme radi, že toto obdobie sa konečne končí. Cudzinci v našom tíme možno ani presne nevedia, čo to znamená pre našich fanúšikov i hráčov, čo sme v klube odmalička. Problémov okolo štadióna bolo veľa, dlho bol opustený, dlho tam bola jama,“ pokračoval Greif, ktorý sa zatiaľ na novom štadióne ešte nebol pozrieť. „Len okolo neho denne chodím. Vyzerá pekne.“

V jednom má Greif úplne jasno: „Za Pasienkami mi nebude smutno.“

Na jar, ktorá sa začne vo futbalovej lige 16. februára, čakajú mužstvá ešte štyri kolá a potom sa tabuľka rozdelí na dve polovice. Prvá šestka bude bojovať o titul, druhá o záchranu.

Slovanisti budú zimovať na čele s osembodovým náskokom pred Dunajskou Stredou, ktorá v sobotu Šatkovým gólom v nadstavenom čase vyhrala nad Sereďou. Tretia Žilina má o dvanásť bodov menej. Dá sa Slovan na jar ešte naháňať a podobný náskok stiahnuť?

„Naháňať ho môžeme, videli sme už iné veľké zvraty v súťažiach. Lenže musím uznať, že súčasná kvalita Slovana je obrovská. Nerátali sme v zápase s takou jeho prevahou,“ domnieva sa žilinský kapitán Michal Škvarka.

Prvé tri tímy majú miesto v hornej polovici isté, ale na ďalšie tri kandiduje momentálne minimálne päť tímov. Bez šance nie je ani deviaty Trenčín a desiata Podbrezová, ktorí si však skomplikovali situáciu prehrami v uplynulom kole.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Michal Škvarka #Dominik Greif