Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na následky malárie zomrel bývalý futbalista a tréner Stanislav Lieskovský

Vo veku 54 rokov v nedeľu náhle zomrel bývalý futbalista a aj tréner DAC Dunajská Streda Stanislav Lieskovský (nar. 5. novembra 1964).

10.12.2018 12:12
debata (5)

Informuje o tom oficiálna internetová stránka dunajskostredského klubu.

Lieskovský začal s futbalom v rodnej Považskej Bystrici, odkiaľ v roku 1985 prestúpil do Sparty Praha. Počas štyroch rokov získal s „rudými“ dva majstrovské tituly (1985, 1988) a rovnako dvakrát vyhral Československý po­hár.

Do Dunajskej Stredy prišiel pred jarou 1989 a okrem ročného pôsobenia v izraelskom Beitare Jeruzalem (1991/1992) tento stredopoliar pôsobil v klube zo Žitného ostrova až do roku 1993. Za DAC odohral celkovo 58 prvoligových stretnutí, strelil dva góly.

Neskôr hral za HFC Humenné, FC Nitra, Švarc Benešov, 1. FK Příbram, ZŤS Dubnica a na záver kariéry v nemeckých a rakúskych kluboch. Usadil sa v Dunajskej Strede a viackrát sa vrátil do DAC v pozícii trénera. Viedol mládežnícke tímy a v sezóne 2006/2007 robil asistenta trénera pri A-mužstve.

Stanislav Lieskovský trénoval v rôznych „kútoch“ sveta, naposledy v Kinshase, hlavnom meste Konžskej demokratickej republiky. Na jeseň tohto roka prijal angažmán v tamojšej druhej najvyššej súťaži. Podľa informácií DAC práve tam dostal maláriu, na následky ktorej v nedeľu večer zomrel. O mieste a čase poslednej rozlúčky bude dunajskostredský klub informovať. Česť jeho pamiatke!

5 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #Stanislav Lieskovský