Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Pasienkoch sa stretnú dva tímy s 15 slovenskými titulmi

Jeseň v najvyššej futbalovej súťaži ukončí súboj dvoch najúspešnejších tímov v samostatnej ére, ktoré dovedna získali pätnásť titulov. Na Pasienkoch osemnásobný majster Slovan privíta sedemnásobného šampióna Žilinu.

07.12.2018 19:24
Kornel Saláta Foto: ,
Zľava: Michal Škvarka z MŠK Žilina a Kornel Saláta z ŠK Slovan Bratislava.
debata

Hostia strácajú na treťom mieste na lídra súťaže deväť bodov a ak mu chcú na jar ešte skomplikovať cestu za ďalším titulom, mali by bodovať.

MŠK vedel dlho na Slovan zahrať a dokázal byť úspešný aj na jeho pôde, ale v posledných mesiacoch sa viac vo vzájomných stretnutiach darí belasým. Z uplynulých štyroch sa tešili z víťazstva tri razy. Na začiatku tohto roka schytali na Myjave dokonca rekordný debakel – 0:6.

O tri góly sa vtedy postaral Alexandar Čavrič. Bol to jeho prvý hetrik v profesionálnej kariére.

„Sú to krásne spomienky, radím ich medzi najkrajšie, aké som vo futbale zažil,“ vyjadril sa na klubovej stránke Čavrič, ktorý odvtedy považuje Žilinu sa svojho obľúbeného súpera. Slovanisti by radi dotiahli jeseň do víťazného konca. „Myslím si, že to bude zaujímavý zápas, v ktorom sa stretnú dve ofenzívne ladené mužstvá. Vieme, aké sú silné stránky Žiliny, ktoré musíme eliminovať. Chceme nadviazať na výkon proti Trenčínu a uzavrieť jeseň v takom štýle, v akom sa niesla veľkú väčšinu času – čiže víťazne,“ doplnil srbský strelec.

Aj Žilinčania by sa radi lúčili s jeseňou dobrým výsledkom. „Slovan je skúsenosťami pred nami, my sme v prechodnom roku. Na druhej strane je pre nás výzvou. Verím, že hráči budú optimálne pripravení napriek tomu, že ide o záverečný zápas roka. Slovan je a vždy bude lákadlom pre každého hráča,“ uviedol na stránke MŠK tréner Jaroslav Kentoš.

Program 18. kola
Sobota: 13.45 Slovan – Žilina (Orange Sport), 14.00 Sereď – Dunajská Streda, Senica – Ružomberok, Zlaté Moravce-Vráble – Nitra, Podbrezová – Michalovce, 15.45 Trnava – Trenčín (RTVS).

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava