Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci opúšťajú futbalové štadióny. Priemer padol pod tisícku

Diváci utiekli zo štadiónov. Nepochybne sa pod to podpísalo aj zlé počasie a zložité podmienky.

03.12.2018 16:00
Slovan Bratislava, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračné foto
debata (7)

Napriek tomu štyri návštevy pod tisíc divákov a priemer zo šiestich stretnutí 17. kola pod tisíckou je žalostná bilancia. Na jeden zápas prišlo priemerne 843 ľudí.

V tomto ročníku dvíhajú priemery návštevy v Dunajskej Strede, keď sa však nehrá na Žitnom ostrove, čísla rýchlo klesajú. Napriek tomu liga v tomto ročníku nezažila taký nezáujem. Doteraz najmenej divákov zavítalo na štadióny v 15. kole, ale priemer bol výrazne vyšší ako naposledy – 1420 divákov.

Nelichotivý rekord v histórii domácej súťaže drží 18. kolo minulého ročníka, ktoré sa hralo takisto na začiatku decembra. Na päť stretnutí zo šiestich neprišlo ani tisíc fanúšikov. Dovedna bolo na šiestich stretnutiach 4005 divákov, čo je priemer 667 ľudí.

Vlani sa zrodil aj ďalší rekord vo vyše štvrťstoročnej histórii súťaže. Zápas Nitra – Trnava, ktorý sa hral v Trenčíne, sledovalo len 106 návštevníkov. A to si v tomto súboji popredných tímov vybojovali Trnavčania definitívne jesenný primát. Potvrdzuje sa, že na začiatku decembra sú síce mužstvá už schopné odohrať svoje zápasy, ale bez kulisy.

V tomto ročníku sa odohrá záverečné, 18. kolo v roku najbližšiu sobotu. Ešteže DAC sa predstaví doma…

7 debata chyba
Viac na túto tému: #futbaloví fanúšikovia