Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja sa bili, Slovan sa tešil. Michalovce si pripísali rekordný zisk

Kde sa dvaja bijú, tretí sa teší. V najpríťažlivejšom zápase 17. kola najvyššej futbalovej súťaže Žilina hostila Dunajskú Stredu a domáci z poslednej akcie zachraňovali aspoň bod (2:2). Využil to bratislavský Slovan, ktorý si bez väčších problémov poradil s trápiacim sa Trenčínom (3:0) a zvýšil náskok na čele tabuľky.

02.12.2018 13:45
Róbert Boženík, Souleymane Kone Foto: ,
Súboj Róberta Boženíka (Žilina) a Souleymana Koneho (Dunajská Streda).
debata

Pred záverečným jesenným kolom vedie pred Dunajskou Stredou už o osem a pred Žilinou o deväť bodov. S istotou už bude zimovať na čele tabuľky, otvorenou zostala len otázka, s akým náskokom.

„Sme jesennými majstrami, ale to je len polovica cesty, rozhodujúce je poradie na konci súťaže, nie v jej polovici. Tešíme sa z víťazstva a plne sa koncentrujeme na posledné jesenné kolo so Žilinou,“ vyhlásil po zápase bratislavský tréner Martin Ševela.

Žilinčanom sa proti DAC dlhšie nedarí, v siedmom zápase po sebe nedokázali tohto súpera zdolať. Nie sú úspešní ani na domácom umelom trávniku, lebo s tímom zo Žitného ostrova nezískali pod Dubňom plný počet bodov už viac ako dva a pol roka.

„Samozrejme, boli by sme radi, keby sme vyhrali, ale remíza je spravodlivá,“ komentoval žilinský tréner Jaroslav Kentoš. „Dunajská Streda hlási útok na titul, naše ambície sú skromnejšie. Teší ma, že napredujeme a dokážeme s ňou držať krok. Urobili sme progres od začiatku sezóny, v tomto zápase naša hra spĺňala náročné kritériá.“

MŠK bol v zápase lepším, aktívnejším mužstvom, ale bližšie k výhre mali hostia. Dvakrát viedli a o tri body prišli z poslednej akcie domácich. V štvrtej minúte nadstaveného času po rohu Balaj peknou hlavičkou vyrovnal.

Kentoš mal šťastnú ruku. Strelca poslal na ihrisko osem minút pred koncom a ten sa mu odvďačil cenným gólom. Svojím prvým v aktuálnej sezóne.

„Nemôžeme byť úplne spokojní, lebo sme iba remizovali, ale znova sme ukázali svoju mentalitu. V závere dostal šancu Filip Balaj a ďalší ofenzívni hráči, aby sme znásobili našu silu vpredu. Chalani si minimálne bod za výkon zaslúžili,“ dodal Kentoš.

Nemecký tréner DAC uznal, že Žilina bola v zápase o niečo lepšia. „V prvom polčase mala jednoznačne prevahu. My sme boli nebezpeční v protiútokoch, čo nie je náš štýl. Žilina nás napádala vždy s dvoma či troma hráčmi. Boli sme pomalší. V prvej polovici druhého polčasu sme boli lepší my, či už v útoku alebo v defenzíve,“ hodnotil Peter Hyballa, ktorý napokon vzhľadom na priebeh bral aj remízu.

Väčšinu zápasov 17. kola ovplyvnilo počasie. Na Myjave, kde Trenčín privítal Slovan, na poslednú chvíľu dávali dokopy ihrisko a začalo sa o štvrťhodinu neskôr.

Triumf Slovana nad Trenčínom v myjavskom mraze Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Tréner Slovana Martin Ševela.

„Lepšie sme sa prispôsobili terénu i klimatickým podmienkam. Chceli sme natiahnuť úspešnú šnúru na ihriskách súperov, to sa nám podarilo, čo je vynikajúce. Je to výborný základ pre jarnú časť sezóny, ale ešte musíme zvládnuť posledný domáci zápas v tomto roku,“ zdôraznil tréner Slovana Ševela.

Najúspešnejšia michalovská jeseň

Futbalisti Zemplínu Michalovce hladko zdolali Zlaté Moravce-Vráble a utvorili klubový rekord. Na konte majú 21 bodov a útočia na prvú šestku.

Michalovčania pôsobia v najvyššej súťaži štvrtý rok a nikdy doteraz neboli na jeseň takí úspešní. Zatiaľ si najviac bodov pripísali pred rokom, keď zimovali s 20 bodmi.

Zemplín má už teraz na konte o bod viac a pred sebou ešte jeden zápas. Pritom začal ročník priam tragicky, bol ešte po desiatom kole na poslednom mieste tabuľky a až v jedenástom sa z neho odlepil. Z prvých šiestich kôl si vybojoval len bod. Teraz sa teší už z tretieho víťazstva po sebe.

Pritom úvod stretnutia nenasvedčoval, že si domáci s posledným tímom tabuľky jednoznačne poradia. Pomohol im až Vojtkov gól v nadstavenom čase prvého polčasu a väčší pokoj do ich radov potom priniesla premenená penalta po hodine hry.

V desiatej minúte prišlo k nepríjemnej i kurióznej situácii, zranil sa medzinárodný rozhodca Ivan Kružliak, v bolestiach padol na zem a nemohol pokračovať vo vedení zápasu. Nahradil ho Boris Marhefka.

Michalovskí futbalisti budú môcť zvýšiť svoje konto najbližšiu sobotu, keď nastúpia v Podbrezovej. Podbrezovčania ani pod novým trénerom Gergelym Gerim uplynulú sobotu nevyhrali, ale po šiestich prehrách vybojovali aspoň bod, keď remizovali s nováčikom zo Serede.

Jej tréner Karel Stromšík označil zisk bodu za šťastný a pripísal ho najmä na konto brankára Pavla Penksu, ktorý mužstvo niekoľkokrát podržal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #DAC Dunajská Streda