Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šporar do Trabzonsporu neodíde. Za poškodenie stropu v Nitre zaplatí 300 eur

Slovinský futbalový reprezentant v službách ŠK Slovan Bratislava Andraž Šporar bude pôsobiť v drese "belasých" aj v jarnej časti tejto sezóny.

30.11.2018 13:30 , aktualizované: 15:23
Andraž Šporar Foto: ,
Akrobatické zakončenie Andraža Šporara.
debata

Hoci sa v médiách objavili informácie o jeho možnom odchode (interes údajne prejavil aj turecký Trabzonspor, pozn.), s 13 gólmi najlepší kanonier Fortuna ligy 2018/2019 zotrvá v tíme priebežného lídra tabuľky.

"Určite zostanem v Slovane a nikam v zime neodídem. Jedna vec je tá, že s prestupmi počas zimy mám zlú skúsenosť, takto som odišiel z Ľubľany do Bazileja a krátko po príchode som sa zranil. Druhá vec, tá najpodstatnejšia je, že v Slovane sa cítim výborne a neviem sa už dočkať nového štadióna.

Chcem so Slovanom získať majstrovský titul, na ktorý už čakáme niekoľko rokov. Takže v zime určite zostanem v tomto bratislavskom klube, kde som šťastný a túžim s ním dosiahnuť veľké úspechy," uviedol pre klubový web útočník Šporar, ktorý v tomto ročníku strelil vo všetkých súťažiach 18 gólov a pridal k nim 5 asistencií.

Andraž Šporar. Foto: TASR, Jaroslav Novák
Andraž Šporar Andraž Šporar.

Hráči Slovana Bratislava v doterajších šestnástich ligových kolách ešte neprehrali (bilancia: 12 – 4 – 0, skóre 39:15), na čele klasifikácie majú šesťbodový náskok pred Dunajskou Stredou, tretia Žilina zaostáva za lídrom o sedem bodov.

Na „belasých“ čaká v sobotu 1. decembra v Myjave duel proti „domácemu“ Trenčínu, jesennú ligovú derniéru absolvujú o týždeň neskôr 8. 12. na Pasienkoch proti spomenutej Žiline.

"Všetci sa už veľmi tešíme na tieto zápasy, pretože môžeme dosiahnuť skvelú vec – odohrať celú jeseň bez jedinej prehry. Pre splnenie tohto čiastkového cieľa urobíme maximum, aby sme zimovali s čo najvyšším náskokom na čele tabuľky,“ skonštatoval 24-ročný rodák z Ľubľany Šporar, ktorý prišiel z Bazileja do Bratislavy v zime a zmluvu podpísal na 4,5 roka – do 30. júna 2022.

Pre vylúčenie v zápase 15. kola Fortuna ligy v Nitre nemohol kanonier Slovana nastúpiť v ostatnom vystúpení doma proti Ružomberku (1:1). V sobotňajšom dueli v Trenčíne proti AS bude k dispozícii, aj zdravotné problémy, ktoré si privodil počas reprezentačného zrazu, je už minulosťou.

„V zápase európskej Ligy národov s Nórskom som dostal tvrdý úder a utrpel som menšie svalové zranenie. Našťastie, nebolo to nič vážne. Cítim sa čoraz lepšie, i keď to ešte nie je úplne perfektné. Trénujem naplno a trénerovi Ševelovi budem k dispozícii na najbližší ligový zápas,“ zdôraznil Andraž Šporar a dodal:

"V Nitre som urobil chybu, ktorá ma mrzí, takže trest som si zaslúžil. Teraz mám o to väčšiu chuť zapojiť sa do hry a pomôcť Slovanu k ďalším víťazstvám. V sobotu to bude náročný duel. Trenčín nie je v ľahkej pozícii, keď už dlho nepoznal chuť víťazstva.

Na druhej strane, pred týždňom hral v Dunajskej Strede viac než 70 minút v oslabení a dokázal remizovať. Musíme sa však pozerať na seba. Som presvedčený, že ak podáme taký výkon, na aké má naše mužstvo predpoklady, tak uspejeme.“

Disciplinárka rozdávala pokuty

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala srbského stopéra v kádri AS Trenčín Erhana Mašoviča, vylúčeného za podrazenie súpera v jasnej gólovej príležitosti v zápase 16. kola najvyššej slovenskej súťaže proti domácej Dunajskej Strede, nepodmienečným pozastavením výkonu športu na jedno súťažné stretnutie.

Za červenú kartu po dvoch napomenutiach ŽK v domácom dueli proti FC Nitra dostal dištanc na 1 zápas aj stredopoliar FC Spartak Trnava Erik Grendel. Po piatej žltej karte v sezóne musia jedno súťažné stretnutie nútene pauzovať Andrej Fábry (Nitra), Patrik Banovič a Denis Duga (obaja Zlaté Moravce-Vráble), všetci od 25. novembra 2018. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v aktuálnej úradnej správe.

DK SFZ zobrala na vedomie stanovisko ŠK Slovan Bratislava a Šporara potrestala pokutou 300 eur za nešportové správanie (poškodenie sadrokartónového stropu v budove nitrianskeho štadióna pri odchode z hracej plochy) počas stretnutia 15. kola Fortuna ligy v Nitre s domácim FC.

Na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v zápase a záznamu o činnosti náhradného rozhodcu „disciplinárka“ uložila pokutu 200 eur koučovi FC Nitra Ivanovi Galádovi za opustenie trénerskej zóny s následným vykázaním z lavičky náhradníkov na tribúnu počas stretnutia 16. kola v Trnave s domácim Spartakom.

Na základe správy delegáta stretnutia, oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v zápase, záznamu o činnosti náhradného rozhodcu a priloženej fotodokumentácie DK SFZ uložila klubu FC Spartak Trnava disciplinárnu sankciu – pokutu 500 eur za hrubé nešportové správanie divákov (použitie pyrotechniky) a nedostatočnú usporiadateľskú službu (umožnenie vnesenia a použitia pyrotechniky) počas domáceho stretnutia 16. kola Fortuna ligy proti FC Nitra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trabzonspor #ŠK Slovan Bratislava