Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cíti otcovu podporu. V piatok dal góly za dorastencov, v sobotu hral za mužov

Líder najvyššej súťaže postavil svoju hru na legionároch. Už v piatich ligových zápasoch za sebou nastupuje v drese Slovana Bratislava desať cudzincov a len v bránke stojí Slovák - Dominik Greif.

26.11.2018 13:51
David Strelec Foto:
David Strelec.
debata

V stretnutí s Ružomberkom sa medzi nimi v závere objavil na ihrisku mladý slovenský reprezentant. David Strelec má len sedemnásť rokov a na Pasienkoch si odkrútil jedenásťminútovú domácu ligovú premiéru.

„Cítil som sa celkom dobre, ale teraz prežívam zmiešané pocity. Teším sa, že som dostal od trénera šancu, ale mrzí ma, že sme nevyhrali,“ vravel po prekvapujúcej remíze 1:1. „Ružomberok dobre bránil a prechádzal do útoku. Podľa mňa sme nehrali zle. K víťazstvu nám chýbalo trochu viac šťastia,“ doplnil.

Pôvodne mal nastúpiť o chvíľu skôr. „Prehrávali sme, chceli sme prejsť na hru s troma obrancami, ale dali sme gól, pôvodný zámer sa menil a naskočil som do hry až o niekoľko minút,“ vysvetlil.

Jeho hlavná úloha na ihrisku je vyjadrená aj v jeho mene. Strelec je útočník a v mládežníckych výberoch dáva góly ako na bežiacom páse. V dorasteneckej lige ich strelil už 21 a je jasne najlepším kanonierom súťaže. Aj uplynulý piatok v belasom drese dvoma presnými zásahmi rozhodol zápas dorasteneckej ligy v Poprade.

Napriek tomu vedel, že si na druhý deň zahrá aj za mužov proti Ružomberku, tréner Martin Ševela ho na to už pred stretnutím pripravoval.

„Naznačil mi, že pravdepodobne nastúpim. To, že som sa aspoň v závere objavil na ihrisku, je pre mňa motiváciou do ďalšej práce. Získavam tým aj cenné skúsenosti, ktoré mi pomáhajú vo futbalovom napredovaní,“ potvrdzoval Strelec.

Zdôraznil, že urobí všetko pre to, aby podobných šancí bolo v budúcnosti viac. Vie, že v jeho veku a konkurencii, ktorá vládne v mužstve, to nebude vôbec jednoduché.

„Mužský futbal je úplne iný ako mládežnícky. Je náročnejší, tvrdší i rýchlejší,“ domnieva sa mladík.

S prvým mužstvom trénuje dlhšie, na jeho lavičke už sedel viackrát. Ligovú premiéru si odkrútil na začiatku sezóny v Michalovciach. Pred vyše troma mesiacmi (5. augusta) si zahral sedemnásť minút a Slovan vtedy vyhral 2:1.

Bol to špeciálny zápas, podobný sa už neskôr neopakoval. V závere stretnutia sa na ihrisku ocitli totiž až traja mladí slovenskí futbalisti. Okrem Strelca aj Adam Laczkó (21) a David Hrnčár (20). Obaja však v predchádzajúcich sezónach vyrastali v iných bratislavských mladežníckych kluboch.

Na tribúne sledoval zápas aj Strelcov otec, ktorý takisto pôsobil v tíme – ešte na Tehelnom poli. Bol v kádri aj v poslednom ročníku federálnej ligy, keď Slovan obsadil tretie miesto za pražskými tímami Spartou a Slaviou.

„Otec chodí pravidelne na zápasy. Cítim jeho podporu. Pred stretnutím sme spolu komunikovali, poprial mi šťastie,“ prezradil talentovaný útočník.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Dávid Strelec