Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď chýba aj šťastie: Trnava prišla v poslednej minúte už o deväť bodov

Ešte na začiatku poslednej minúty viedli, ale potom inkasovali dva góly za sebou a zostali s prázdnymi rukami.

25.11.2018 12:48
Turecko SR Futbal EL D Trnava Fenerbahce Foto: ,
Spartak Trnava.
debata (2)

Futbalisti Spartaka Trnava si komplikujú boj o účasť v prvej šestke. V 16. kole síce v zápase s Nitrou, s priamym konkurentom o miesto v hornej polovice tabuľky, otočili nepriaznivý stav, po prestávke dali dva góly po sebe a siahali na tri body, lenže Taiwo vyrovnal a striedajúci Machovec vybavil hosťom cenné víťazstvo (3:2).

„Futbal je niekedy aj o šťastí a my sme ho v závere mali. Víťazstvo hráčom prajem, pretože nie sme v jednoduchej situácii,“ komentoval trochu nečakaný trumf na trnavskej pôde tréner Nitry Ivan Galád. Jeho tím prestrihol zlú sériu. Po troch prehrách zvíťazil.

Trnavský tréner Radoslav Látal pripustil, že mužstvo môže dostať gól aj v poslednej minúte, ale inkasovať dva, je neprijateľné. Príčinu neúspechu však videl aj vo výkone do prestávky.

„Prespali sme prvý polčas. Hrali sme bez dôrazu, zložito. Hráči neplnili, čo sme si povedali pred zápasom. V druhom polčase sme sa zlepšili, otočili zápas. Štyridsať minút z druhého dejstva bolo dobrých, bez problémov, ale čo sa dialo v závere, to sa ťažko hodnotí,“ komentoval Látal.

Jeho zverencom nevyšla generálka na dôležitý zápas v Európskej lige. Už vo štvrtok ich čaká stretnutie v Bruseli s Anderlechtom, kde by chceli bodovať. To, čo predviedol Spartak v uplynulom ligovom kole, nie je náhoda. Bol to už štvrtý zápas, v ktorom inkasoval gól v poslednej minúte a prišiel tak o víťazstvo alebo aspoň o remízu. Prvý raz však zaváhal doma. Predtým zlyhal vo finiši na pôde súperov: v 7. kole v Trenčíne (0:1), v 9. kole v Dunajskej Strede (2:3) a v 13. kole v Zlatých Moravciach (1:1).

„Je to v hlavách hráčov. Toto si musia vydiskutovať medzi sebou,“ zdôrazňuje český kouč Trnavčanov.

Trnava zbabranými závermi prišla už o deväť bodov. Ak by ich mala, je v pohode v prvej šestke. Takto ju čaká o ňu ešte veľký boj. Patrí jej síce stále šiesta priečka, ale len vďaka lepšiemu skóre. Osemnásť bodov ako ona majú ďalšie tri tímy za nimi (Nitra, Trenčín, Michalovce) a len o dva menej ďalšie mužstvo (Podbrezová).

Trenčínu sa pokazil autobus, ale potom bodoval

Zlý začiatok, dobrý koniec. Futbalistom Trenčína sa na ceste do Dunajskej Stredy pokazil autobus a stretnutie sa začalo so 40-minútovým oneskorením.

Hneď v úvode stratili hostia obrancu Mašoviča, ktorý v 18. minúte videl červenú kartu.

DAC mal v zápase prevahu, nepremenil viaceré šance a Trenčín napriek oslabeniu ubránil remízu. Získal prvý bod po siedmich prehratých zápasoch v rade.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #FC Nitra #Radoslav Látal